27.5.2019

Käytetyt erikoisuudet – Lamborghini Aventador SV Roadster

Lamborghini Aventador SV Roadster - Tori.fi

Lamborghini Aventador SV Roadster on hyvin yksinkertaisesti kallein löytämämme käytetyn auton myynti-ilmoitus. Muita perusteluja riittää, mutta niitä ei tarvita.

Lamborghini Aventador SV Roadster on italialaisen urheiluautovalmistajan ylpeydenaihe ollen aikoinaan tehtaan tehokkain tuote. Tämä siis siitä huolimatta, että myös Lamborghini pyrkii eroon kauniiden urheiluautojen valmistajan maineesta ottamalla mallistoonsa nykyään myös pullukoita katumaastureita. Oikeammin tämänkertaisen mallin nimi kuuluu Lamborghini Aventador LP-750-4 Superveloce Roadster.

Lamborghini Aventador SV Roadster ohjaamo - Tori.fi

Nimi vaatii avaamista. Itse autonvalmistaja Automobili Lamborghini S.p.A. ei sinällään kaipaa esittelyjä ja se on tietenkin nimetty perustajan Ferruccio Lamborghinin mukaan. Emme tällä kertaa takerru autonvalmistajaksi päätyneen maatalouskoneita rakentaneen yrityksen historiaan sen tarkemmin, vaikka tarina on hyvä - sivusimme aihetta jo Käytetyt erikoisuudet –juttusarjassa vierailleen Lamborghini Gallardon yhteydessä.

Merkin automallit ovat usein saaneet nimensä voimaa uhkuvien espanjalaisten taisteluhärkien mukaan. Aventador ei tee tässä suhteessa poikkeusta, vaan kyseessä on vuonna 1993 otellut ja rohkeudestaan palkittu eläin. Härkätaistelu on aiheena vähintäänkin tulenarka, mutta ainakin Lamborghinin voi nähdä asettuvan eläimen puolelle.

Tätä seuraa nimessä melkoinen sarjakoodi LP-750-4 ja tietyllä tapaa kyse on juuri sellaisesta. Ensimmäiset kirjaimet ovat lyhenne italian sanoista longitudinal posteriore, joka kertoo auton perusrakenteena olevan pitkittäin asennettu keskimoottori. Seuraavat kolme kirjainta kertovat auton teholukeman hevosvoimina ja viimeinen numero näyttää vetävien pyörien määrän.

Tätä seuraava Superveloce, tai tuttavallisemmin lyhennettynä vain SV, juontaa juurensa pitkälle Lamborghinin historiaan. Vapaasti käännettynä kyseessä on supernopea malli ja ensimmäinen tätä mallitarkennetta kantanut malli oli vuonna 1971 tarjolle tullut Miura SV. Se oli entistäkin ripeämmäksi päivitetty versio merkin superautosta Miurasta.

Lamborghini Aventador SV Roadster logo - Tori.fi

Täyden nimen, Lamborghini Aventador LP-750-4 Superveloce Roadster, viimeinen osa lienee tutumpi autoihmisille. Kaksipaikkaista avoautoa tarkoittava roadster on tyypillisesti amerikkalainen mallimerkintä, mutta Lamborghini on käyttänyt sitä omistaan jo Miuran ajoista lähtien.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lamborghini Aventador SV Roadster takaa - Tori.fi

Käytetty erikoisuus – Lamborghini Aventador SV Roadster

Löysimme todella myynti-ilmoituksen Lamborghini Aventador LP-750-4 Superveloce Roadsterille, josta tosin käytämme nimitystä Lamborghini Aventador SV Roadster tilan säästämiseksi ja asioiden yksinkertaistamiseksi. Tunnettujen kauppasivustojen kallein ilmoitus kulkee kirjoitushetkellä kokonaishinnalla 799 800 euroa. Itse auto sijaitsee Ruotsissa, mutta sen voi ostaa Suomessa ja hintaan sisältyy kyllä kaikki aina veroja myöden.

Lamborghini Aventador SV Roadster merkki - Tori.fi

Vuosimallin 2017 yksilö on kerännyt mittariinsa vain 3000 kilometriä. Kolmisen vuotta vanha auto on tässä tapauksessa huomattavasti lähempänä uutta kuin tavalliset käyttöautot samassa iässä. Näitä muuten valmistettiin vain 500 kappaletta, joten kyseessä on jonkinasteinen harvinaisuus.

Lamborghinin tapauksessa kiinnostaa kuitenkin suorituskyky. Lähes 6,5-litrainen V12-moottori sinkoaa auton 100 kilometrin tuntinopeuteen 2,8 sekunnin aikana. Ehkä vieläkin vaikuttavampaa on 8,4 sekunnissa saavutettava 200 kilometrin tuntinopeus ja tätä suoritetta avittaa nelivetoa työstävä 690 newtonmetrin huippuvääntö.

Auton varusteluun kuuluu muun muassa laajasti Alcantaraa verhoilumateriaalina, hiilikuitua lähes joka puolella autoa, sähkömagneettisesti säätyvä iskunvaimennus sekä 21-tuumaiset erikoisvanteet. Tummanpuhuvaa verhoilua ryydittävät auton ulkoväriä muistuttavat kontrastitikkaukset sekä muut somisteet. Niskatukiin on ommeltu valmistajan logot ilman minkäänlaisia anteeksipyytelyitä tai nöyristelyjä.

Vihreän hiilikuitusomistellun Lamborghinin avoauton kanssa ei takuulla jää vähälle huomiolle. Tämä tarkoittaa toisille ostopäätöstä ja osa kansasta varmasti hylkää ajatuksen tästä Aventador SV Roadsterista samasta syystä. Rahatilanne saattaa myös vaikuttaa ostopäätökseen.

Lamborghini Aventador SV Roadster teipit - Tori.fi

Tässä voisi olla sopiva auto maailmanmestaruuden juhlimiseen, mutta värille pitäisi tehdä jotakin. Ehkäpä auton voisi teipata sinivalkoiseksi. Pellin alla asuu jo melkoinen mörkö.

Teksti: Henri Posa; Kuvat: Tori.fi

Luetuimmat