10.3.2021

Kian uusi sähköauto esittelee uuden logon ja nimipolitiikan – tässä on EV6

Kia EV6

Kian uusi sähköauto on nimeltään EV6. Se esittelee uuden muotokielen lisäksi myös logon sekä nimeämispolitiikan.

Kian uusi sähköauto on monellakin tapaa merkittävä. Se on merkin ensimmäinen auto, joka käyttää uutta vain sähköautoille kehitettyä E-GMP-perusrakennetta. Se edustaa myös ensimmäisenä merkin uutta brändi-identiteettiä, johon lukeutuvat sekä uusi Kian logo että uusi nimeämispolitiikka. Pikkaisen paljastettu tuleva sähköinen on Kia EV6.

– EV6 on ilmentymä brändimme tarkoituksesta sekä uudesta muotoilufilosofiastamme. Se on suunniteltu inspiroimaan jokaista matkaa tarjoamalla kokemuksen, joka parantaa asiakkaidemme jokapäiväistä elämää, sanoo Kian muotoilujohtaja Karim Habib.

Kia EV6

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kian uusi sähköauto on EV6

Kia Corporation on paljastanut juuri ensimmäiset viralliset kuvat EV6-sähköautosta. Osana yrityksen alkuvuodesta paljastettua brändiuudistusta Kian uudet sähköautot nimetään tuoreimman strategian mukaisesti.

Kaikki uudet sähköautot alkavat ”EV”-etuliitteellä, jonka valmistaja toivoo auttavan kuluttajia ymmärtämään, mitkä Kian autoista ovat täysin sähköisiä. Tätä seuraa numero, joka kertoo auton sijoittumisesta mallistossa – oletamme suuremman numeron tarkoittavan suurempaa autoa.

Kyseessä on ensimmäinen Kian sähköautoista, joka on rakennettu yhtiön uudelle E-GMP-perusrakenteelle. Olemme jo nähneet samaa perusrakennetta hyödyntävän Hyundain vaihtoehdon. Ainakin Hyundai Ioniq 5 on komea tapaus ja aika näyttää kumpi onnistui muotoilussa paremmin.

Kia EV6

Ulkonäön osalta EV6:n suunnittelussa kerrotaan hyödynnetyn Kian uutta muotoilufilosofiaa, joka kuvastaa merkin siirtymistä kohti sähköistymistä. Sähköautokutosen siluetti on näyttää varsin onnistuneelta ja valmistaja haluaa huomauttaa siitä löytyvän crossovereiden innoittamaa esteettisyyttä. Auton terävät linjat ja teknologiset yksityiskohdat yrittävät luoda muotoiluun jännitettä – tätä voimme arvioida kunhan kuvaaja onnistuu valotuksen kanssa hieman paremmin.

– Tavoitteenamme on suunnitella brändillemme fyysinen kokemus ja luoda rohkeita, omaperäisiä ja kekseliäitä sähköajoneuvoja, jatkaa Habib.

EV6 saa ensiesittelynsä vielä vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä ja viimeistään tuolloin saamme kattavat kuvat kokonaisuudesta. Auton ennakkomyynti alkaa Suomessa toukokuussa. Hintoja ei ole vielä julkistettu.

Kuvat ja lähde: Kia