17.8.2017

Knoppitietoa tarjolla – tiesitkö tämän Mercedes-Benz GLC:stä?

Mercedes Benz GLC

GLC on Mercedes-Benzin suosituin SUV-malli, jota on valmistettu Bremenissä, Pekingissä ja Uudessakaupungissa yli miljoona kappaletta.

Miljoonan valmistetun ajoneuvoyksilön rajapyykkiä julistava Merces-Benz jakaa kahdeksan ainakin merkkiuskollista kiinnostavaa knoppitietoa suositusta GLC-kaupunkimaasturistaan.

Maahantuoja puolestaan kertoo myynnin kasvavan myös Suomessa kuuden voimanlähteen ja yksilöintimahdollisuuksien siivittämänä.

Mercedes-Benz GLC

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

GLC ja kymmenen vuoden menestysputki

Mercedes-Benzin keskikokoista SUV-maasturia on valmistettu vuodesta 2008 lähtien. Aluksi sitä myytiin nimellä GLK, mutta valmistajan siistiessä mallistonimikkeitä, suosituimmaksi SUV-malliksi kirinyt auto nimettiin uudelleen.

Autoa on valmistettu muun muassa Saksan Bremenissä ja Kiinan Pekingissä. Tuorein, ja ainakin suomalaisittain kiinnostavin tuotantopaikka, on kuitenkin Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas, joka aloitti sopimusvalmistuksen tänä vuonna.

Yhteensä GLK/GLC-malleja on valmistettu nyt yli miljoona kappaletta.

Nimi viittaa ikoniseen G-sarjaan

GLC:n nimi ei ole kovin paljon kummoisempi kuin sitä edeltänyt GLK, mutta valmistaja korostaa, että uudessa kirjainyhdistelmässä ei mikään ole sattumaa.

G-kirjaimen kerrotaan viittaavan kaikkien Mercedes-maasturien kantaäitiin, lähes legendaarista mainetta nauttivaan G-sarjaan. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että ratin takana viittausta ei heti huomaa, sillä ominaisuuksiltaan GLC painii varsin eri sarjassa.

L-kirjaimen kerrotaan merkitsevän luksusta ja C:n puolestaan osoittavan auton kokoluokan Mercedes-Benzin mallistossa. Kahden viimeisen kirjaimen tarina on ensimmäistä helpommin allekirjoitettavissa.

Suosituin Mercedes-Benz SUV

Nykyinen GLC on tällä hetkellä kysytyin Mercedes-Benzin valmistama SUV-malli, jonka kysyntä maailmanlaajuisesti on vetänyt Mercedes-Benz-maasturien myynnin tänä vuonna 13,6 prosentin kasvuun. SUV-autoja on myyty jo yli 450 000 kappaletta. Lukuja verrannut valmistaja kertoo, että GLC:tä myytiin tämän vuoden alkupuoliskolla enemmän kuin puolen vuoden jaksolla koskaan aikaisemmin.

Yksi viennin vetureista

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas on tullin tilastojen mukaan noussut Suomen viennin veturiksi.

Autoviennin määrä ja arvo kasvavat edelleen, kun pienemmän Mercedes-Benz A-sarjan rinnalla ryhdyttiin keväällä valmistamaan suurempaa GLC-maasturia, mukaan lukien hybridi- ja AMG 43-mallit.

Suomessa valmistettu GLC onkin saanut kylkeensä ”Made in Uusikaupunki” -mainoslauseen, joka herättää huomiota ainakin auton valmistusmaassa.

Mercedes-Benz GLC

Myynti kasvaa Suomessa

Suomessa on tänä vuonna rekisteröity elokuun puoliväliin mennessä 417 GLC:tä. Rekisteröinnit ovat kasvaneet 74 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Kiinalaiset nuoret innostuivat

Vaikka maahantuoja iloitsee suomalaisista myyntiluvuista ja Suomen talous Uudenkaupungin tuotannosta, käy kovin kuhina GLC:n ympärillä Kiinassa, jossa myynti kasvaa voimakkaimmin. Kiinassa auton muotoilu viehättää  poikkeuksellisen nuorta asiakaskuntaa; kaksi kolmesta asiakkaasta on alle 40-vuotiaita.

Mallin muut avainmarkkinat ovat Saksa, Iso-Britannia, Ranska ja Yhdysvallat, jossa lähes puolet auton ostajista on naisia.

Jokainen GLC on erilainen

Valmistajan mukaan tilastoja pöyhimällä ei löydy kahta täysin samanlaista GLC:tä. Mercedes-Benz vakuuttaa, että tehtailta ei valmistu yhtäkään keskenään täysin samanlaista autoa.

Kovimmankin fanin lienee pureskeltava väitettä hetki, mutta taustalla lienee mallin monipuoliset varuste- ja lisävarustevaihtoehdot. Erilaisia moottoreita on kaikkiaan yhdeksän kappaletta ja ulkovärivaihtoehtoja tusinan verran, joten valinnan varaa piisaaa.

Segmentin ensimmäinen plug-in-hybridi

Mercedes-Benz tarjoaa GLC:stä myös ladattavan plug-in-hybridimallin, ensimmäistä kertaa tässä segmentissä.

Tämä GLC 350 e 4Matic -malli tarjoaa ainakin valmistajan ilmoittamien lukujen valossa varsin maltillisen polttoaineen kulutustason (2,5–2,7 litraa/100 km, CO2-päästöt 59–64 g/km). Suomessa GLC 350e on tänä vuonna kivunnut ladattavien hybridien rekisteröintien kärkeen.

Saksalaiset arvostavat turvallisuutta

GLC:n asiakastyytyväisyys on valmistajan mukaan kohdallaan. Syiksi listataan auton turvallisuusominaisuudet, ajomukavuus ja varmuus. Mercedes-Benzin mukaan Saksassa 85 prosenttia GLC:n ostajista mainitsee turvallisuuden valitsemansa mallin tärkeimmäksi ominaisuudeksi.

Lähde ja kuvat Mercedes-Benz

Luetuimmat