31.8.2016

Laajeneeko 7-sarja coupella? BMW harkitsee lisämalleja

BMW 740e

Erinomaisesta autosta huolimatta Baijerissa ei olla tyytyväisiä 7-sarjan menestyksestä edustusautomarkkinoilla.

Vain vuosi sitten saapunut BMW:n G11-sukupolven 7-sarja on näillä näkymin laajentamassa mallistoaan. BMW:lle taloudellisesti ja imagollisesti tärkeä malli on otettu vastaan odotettua vaisummin, joten baijerilaisvalmistaja tähyilee Mercedeksen S-sarjan oppien suuntaan. Automotive Newsin haastatteleman nimettömän lähteen mukaan Münchenissä harkitaan tällä hetkellä vuonna 2019 esiteltävää 7-sarjan coupé-versiota.

Kilpailutilanne toimitusjohtajamallistossa kiristyy ensi vuonna entisestään, sillä Audi esittelee tuolloin uuden, runsaasti autonomista tekniikkaa sisältävän version A8:sta. BMW haluaakin huolehtia 7-sarjan menestyksestä, sillä malliston lippulaivan menestys heijastelee usein koko muun malliston myyntiä. Isojen autojen voittomarginaali on myös pienempiä malleja parempi. Esimerkiksi Mercedeksen S-sarja tuo yhtiölle noin 14 prosentin voittomarginaalin verrattuna koko Daimler-konsernin malliston 9 prosenttiin.

BMW Alpina B7 Biturbo

– 7-sarja ei ole saavuttanut samaa "oho"-efektiä kuin uusi S-sarja, mihin Audikin tähtää A8:llaan, kommentoi Bankhaus Metzlerin analyytikko Jürgen Pieper.

– Uusi A8 tulee olemaan melkoisen erilainen kuin nykyinen malli. Voidaan olettaa 7-sarjan myynnin laskevan jälleen A8:n saapuessa, kommentoi puolestaan Exane BNP:n analyytikko Stuart Pearson.

Talon sisällä BMW on hakenut syitä 7-sarjan vaisuun menestykseen maltillisesta teknisestä kehityksestä, sillä esimerkiksi ensimmäisen sukupolven eleohjaus ei ole ostajien mielestä esimerkiksi autonomisten ominaisuuksien korvike. Audi A8 puolestaan panostaa voimakkaasti autonomisuuteen, antaen kuljettajien pitää jopa kädet pois ratista maantieruuhkissa 60 km/t:n nopeuteen saakka.

BMW M760Li

Huhutun coupen lisäksi BMW tuo 7-sarjasta edustuksellisemman vaihtoehdon, jonka on tarkoitus olla Baijerin vastine Mercedes-Maybachille. Myös muut uudistukset ja ladattava hybridi 740e ovat hiukan piristäneet mallin myyntiä.

– 7-sarja on erittäin tuottoisa ja myy asiallisesti, mutta ei tule pärjäämään S-sarjalle. Nämä kaksi olivat aiemmin tasaväkisiä, mutta eivät enää, kommentoi puolestaan Commerzbankin analyytikko Sascha Gommel.

Lähde: Automotive News Kuvat: BMW, Alpina

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat