15.9.2016

Lahti Caravan 2016 – 300 ajoneuvoa yhdellä lipulla

Lahti Caravan 2016

Lahti Caravan 2016 mielii maan suurimmaksi lajissaan. Viikonlopun jättinäyttelyssä esillä on kaikkiaan 300 ajoneuvoa, varuste- ja tarvikepuolta unohtamatta. Monipuolisuuden takaa peräti 100 näytteilleasettajaa.

Lahti Caravan 2016 -näyttely täyttää Lahden Messukeskuksen hallit matkailuautoilla ja -vaunuilla tulevana viikonloppuna (16–18.9).

Jos paikalle rientää heti perjantaina, on tavallaan jo hieman myöhässä, sillä innokkaimmat caravan-fanit ovat saapuneet nostattamaan messutunnelmaa jo hyvissä ajoin kuluvalla viikolla. Sisälle näyttelyyn ei tosin ole asiaa ennen perjantaita, vaikka miten into polttelisi.

Lahti Caravan 2016

Tämän vuoden teema messuilla on "Liikkuvaa vapautta". Tavoitteena on innostaa Caravan-messuilla ensikertalaisia tutustumaan matkailuajoneuvojen monipuolisiin mahdollisuuksiin. Teemaa saapuu isännöimään vastikään matkailuautoilun saloihin tutustunut sanavalmis tv-tähti Ville Haapasalo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Myynti vetää mallikkaasti

Lahti Caravan 2016 on oman arvionsa mukaan Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja -tarvikkeiden erikoisnäyttely. Kokonaisuus on siinä määrin kattava, että väitteelle löytyy perusteita. Viikonloppunäyttely esittelee tulevan kauden 2017 uudet matkailuajoneuvomallit sekä alan tarvikkeet, varusteet ja palvelut.

Näyttelyviikonloppuun mahtuu myös runsaasti oheisohjelmaa: perinteiset karavaanareiden-treffit, Iskelmäklubi Sibeliustalossa ja Lahden Kalamarkkinat.

Eikä suuri näyttely ole suinkaan caravan-alan ainoa valopilkku, sillä lamassa laahannut myynti vetää.

– Alalle kuuluu lukujen valossa hyvää, rekisteröinnit ovat kasvussa, kertoo näyttelykierrosta isännöivä Matkailuajoneuvotuojat ry:n toiminnanjohtaja Antti Siljamäki.

Lahti Caravan 2016 Antti Siljamäki
Matkailuajoneuvotuojat ry:n puheenjohtaja Antti Siljamäki pääsi kertomaan lehdistökierroksella hyviä uutisia: alalla menee hyvin.

Asiakkaiden suurin kiinnostus kohdistuu ajoneuvopuolelle, mutta vuosia laahannut matkailuvaunumyynti on niin ikään pinnistänyt plussalle. Kasvu on vielä maltillista, mutta suunta on oikea.

Syksyllä ostetaan uutuuksia

Kesän aikana caravan-liikkeet ovat myyneet käytettyjen matkailuautojen ja -vaunujen varastonsa vähiin. Syksy on uusien mallien hankinnan sesonki, mutta hyvää ei välttämättä riitä kaikille.

– Kysyntä on kovaa myös Keski-Euroopassa. Kohta tehtailla on tarjolla vain ei oota. Tämä näyttely on tärkeä myös kaupallisesti, sillä uudet ajoneuvot on tilattava nyt, Siljamäki arvioi.

Uusien kauppojen myötä markkinoille tulee vaihdossa lisää hyviä vaihtoehtoja myös käytettyä etsiville. Jos uutuusmyynti ei vedä, sakkaa nopeasti myös käytettyjen virta markkinoille.

Vaunumaa Ruotsi muuttuu

Länsinaapuri on caravan-myyntien valossa niin ikään nosteessa. Vaunumaana tunnettu Ruotsi on seuraamassa yleismaailmallista kehitystä ja kääntymässä matkailuautojen suuntaan.

Myyntilukujen myötä muuttuu myös ruotsalainen caravan-infrastruktuuri. Vaunupaikkojen sijaan palveluja kehitetään nyt liikkuvammalle matkailuautoilijalle.

Lahti Caravan 2016

Suomessa suurin kiinnostus kohdistuu puoli-integroituihin matkailuautoihin. Niiden osuus myyntikakusta on lähes 70%. Kakkossijaa pitävät nosteessa olevat retkeilyautot, kolmosena integroidut mallit ja kuuden prosentin markkinaosuudella hännänhuippuna alkoviautot, jotka ovat erityisesti lapsiperheiden mieleen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lahti Caravan 2016

Aukioloajat:
pe 16.9.2016 klo 10-18
la 17.9.2016 klo 10-17
su 18.9.2016 klo 10-16

Tapahtumapaikka:
Lahden Messukeskus

Sisäänpääsy:
Aikuiset 12 €
Alle 16-vuotiaat aikuisen seurassa veloituksetta
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 10 €
Ryhmät (minimi 10 hlöä) 10 €
Sotaveteraanit veloituksetta
Pysäköinti 8 € kassalta

Lisätietoja:
Lahti Caravan 2016 -näyttelysivusto

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Luetuimmat