16.9.2016

Lahti Caravan 2016 käyntiin – 11 vinkkiä messuille

Lahti Caravan 2016

Lahdessa järjestettävä Caravan 2016 on maan suurin caravan-tapahtuma, jossa nähtävää ja koettavaa on tarjolla messukeskuksen mitalla. Ennakkosuunnittelimme rungon onnistuneelle messukierrokselle.

Lahti Caravan 2016 on karavaanarille viikonlopun jättiponnistus. Nähtävää riittää messuhallien mitalla ja kenties enemmänkin. Paras tapa tutustua kattavaa tarjontaan on vapaamuotoinen haahuilu, varsinkin jos aikaa on käytettävissä koko päivä.

Kiireisemmälle, tai ennakkosuunnittelusta nauttivalle tässä 12 harkinnan arvoista vinkkiä Lahti Caravan 2016 -messukierroksen rungoksi:

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hobby Vantana 65 – juju piilee jääkaapissa

Hobby Vantana 65

Hobby on tunnettu matkailuvaunuistaan. Merkin suojissa myydään myös matkailuautoja. Tuorein tarjonnan  laajennus vie merkin myös retkeilyautojen pariin. Nyt Suomeen saadaan merkin Vantana-mallisto.

Näissä neliöissä optimoidut tilaratkaisut nousevat merkittävään roolilin käyttökokemuksen kannalta. Hobby Vantana osoittaa, että retkeilyauto voi olla ketteryyden ja käytännöllisyyden ohessa myös tyylikäs.

Vantana­-mallisto edustaa kekseliästä muotoilua, jonka parasta antia ovat sisätilaratkaisut. Siellä kiinnostavinta on ehdottomasti ainutlaatuinen päähäpisto, eli yläkaapiston tilalle seinälle vaakatasoon asennettu kompressorijääkaappi. Ratkaisu mahdollistaa uudenlaisia tilaratkaisuja muun muassa kompaktiin keittiöön.

Hobby Vantana 65 Lahti Caravan 2016

Jääkaappimalli on patentoitu Hobbylle yksinoikeudella, joten vastaavaa ei muilla nähdä aivan pian.

Ilmastointi katolle – puhaltaa kylmää tai kuumaa

Varustepuolella kierrellessä kannattaa vilkaista TelAir 8400 H -ilmastointilaite, joka toimii ilmalämpöpumpun tapaan. Laite viilentää helteellä ja kylmällä kelillä se tekee osansa lämmityksen eteen.

TelAir Lahti Caravan 2016

Asennus onnistuu kattoluukun aukkoon, mutta jos luukun suoma valo ja näkymä ovat mieleen, voidaan TelAir asentaa myös sileälle katolle. Se tosin edellyttää reiän sahaamista.

Laitteen sisäosan kerrotaan olevan edeltäjiin verrattuna matalampi. Tieto ilahduttanee, sillä sisätiloissa on harvoin ylimääräisiä senttejä hukattavaksi.

Laitteen jäähdytysominaisuudet on havaittu hyviksi muun muassa saksalaisen Pro Mobil -lehden testissä. Suomessa sen suositushinnaksi ilmoitetaan  2150 €.

Takaveto ja paripyörät – italialaista etenemiskykyä liukkaille

Rimor on iltalialainen matkailuauto -ja vaunumerkki, joka oli edullisen liiran ja vahvan markan aikaan tunnettu Suomessakin. Nyt molemmilla on käytössä euro, mutta Rimor on täällä taas.

Lahti Caravan 2016 Rimor Koala

Rimor Koala 722 Elite on passeli matkailuauto 4–6 matkalaiselle. Takavetoisuuden luvataan ilahduttavan talven liukkailla etuvetoisia versioita enemmän. Pitoa tarjoavat taka-akselin paripyörät ja takavoittoinen painojakauma. Kuljettajalta vaaditaan tosin C-kortti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jos on saatava Ford – CI palaa Suomeen

CI on niin ikään uusi vanha tuttu, merkki on viettänyt hiljaiseloa tovin, mutta lähinnä Suomessa.

Lahti Caravan 2016 CI Elliot

Tilaratkaisuista ei kovin suuria hämmästyksen aiheuttajia löydy, mutta matkailuajoneuvon sielussa sen sijaan on jotain uutta. Se on nimittäin rakennettu Fordin alustalle. Tarkemmin sanottua auton uumenissa piilee Transitin tekniikkaa. Vannoutuneelle Ford-fanille tämä on vähintäänkin vilkaisun paikka.

Amerikkalainen liuku – Yleistyykö slide out Suomessa?

Yhdysvalloissa silde out on melkein pakko olla, että naapuri ei naura, eli rapakon takana tämä on nähty jo moneen kertaan, mutta Suomessa jatkettava matkailuauto on vielä kuriositeetti.

Lahti Caravan 2016 Adria Compact Plus SLS

Adriana Compact Plus SLS:n takaosa liukuu ulos ja avartaa sisätilaa parisängyn kaipaaman 70 senttiä.

Suomen pahimpiin pakkasiin auto ei ehkä ole se paras vaihtoehto, mutta kolmen vuodenajan menopeli se varmasti on. Kuusimetrisenä vielä näppäräkin.

Kabe satsaa keittiöön – evästä edessä vaivattomasti

Ruotsalainen Kabe ei ole merkkinä uusi, mutta jotain uutta on Lahteen tuotu. Messuosaston kiinnostavin asuntovaunu lienee nimihirviön Kabe Royal 630 TDL FK KS -saanut malli. Sen paras piirre on keittiö.

Lahti Caravan 2016_Kabe Royal

Perinteisestä ajattelumallista on maltettu luopua, sillä tässä uutuudessa keittiön sijoitettu vaunun etuosaan, jossa se saa arvoisensa tilan. Keittotaitoista ratkaisu ilahduttaa, sillä laskutilaakin on siunaantunut runsaasti.

Lahti Caravan 2016_Kabe Royal

Keittiön siirtäminen eteen mahdollistaa takaosan leveyden pyhittämisen wc:lle ja suihkulle. Tässä mallissa uneen virittäydytään erillisvuoteissa. Ratkaisu on yllättävän monelle mieleen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yksi ovi, kaksi aukkoa – kekseliäs retkiauto

Pössl Roadstar 640 DK Elegance on kompakti retkeiluauto, jonka voisi mahdollisesti hankkia myös pienen perheen kakkosautoksi.

Lahti Caravan 2016_Pössl Roadstar

Kyljen liukuovi avautuu reilusti, sisälle on onnistuttu mahduttamaan kaikki tarpeellinen sopuisalle parivaljakolle, mutta kekseliäin ratkaisu on ovi. Tai ovet.

Lahti Caravan 2016_Pössl Roadstar

Keittön ja oleskelualueen saa erotettua makuutilasta vaivattomasti, joten pienestä tilasta huolimatta yksityisyyttäkin on tarjolla.

Pieni koko, isot ominaisuudet – matkailuauto retkeiluauton mitoissa

Dethleffs Globebus GT1 hämää pienellä ulkonäöllään. Kompakti koko ei kuitenkaan tarkoita varsinaisesti kompromisseja missään oleellisessa.

Lahti Caravan 2016_Dethleffs Globebus

Globebus on alle kuusi metriä pitkä, mutta sen ominaisuudet ovat täysverisen matkailuauton, eli keittiö, tavaratilaa ja suihku löytyvät.

Lahti Caravan 2016_Dethleffs Globebus

Tilaratkaisut on tehty pituutta lisäämättä, joten lisäsentit on haettu leveydestä ja korkeudesta. Eristykseltään auton luvataan olevan kuin isommatkin, eli sovelias myös kotoiseen talveen.

Retkeilyautojen kuningas – neliveto ja 190 hevosvoimaa

Jos retkeilyautoa myydään termillä "Mersun äijäauto" on sen paras olla jotain massasta poikkeavaa. Ja onhan se.

Lahti Caravan 2016_Hymercar Grand Canyon

Hymercarin Grand Canyon S on rakennettu Mercedes-Benzin alustalle. Pakettiin kuuluu neliveto, 190 hevosvoimaa ja automaattivaihteet.

Yhdistelmä mahdollistaa siirtymisen hieman syrjäsemmillekin jahtimaille ja kala-apajille, jos uraa riittää ja kuski osaa hommansa.

Jos pakatessa tuntuu siltä, että tila ei riitä harrastusvälineille, voi peräkoukkuun kiinnittää vielä venetrailerin tai peräkärryllisen muuta retkellä tarvittavaa tavaraa.

Lahti Caravan 2016_Hymercar Grand Canyon

Mallistosta löytyy myös takavetoinen ja edullisempi versio, mutta äijämalliin tykästyneelle siitä on turha kertoa enempää, sillä korvat eivät enää kuuntele.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Koko porukka matkaan – omavaraisen valinta

Carthago Chic e-linen ohjastaminen vaatii C-kortin, mutta omavaraisuudesta nauttivalle se on sivuseikka tai järjestelykysymys. Enemmän riemua herättää mahdollisuus olla omin päin kauan kaukana jossain.

Lahti Caravan 2016 Carthago Chic e-line

Sen mahdollistaa Chic e-linen panostus huoltovarmuuteen. Tämän auton virta-, vesi- ja tavaratilakapasiteetit ovat luokassaan jopa poikkeukselliset. Akkukapasiteetin laajentaminenkin on mahdollista.

Parhaassa tapauksessa teillä tietämättömillä voi siis viilettää viikkoja ilman suurempaa tarvetta täydennyksille. Tilaakin riittää useammalle. Ei siis ihme, että malli on muun muassa isovanhempien ja lastenlasten mieleen.

Asuinosan 211 sentin korkeus on kiitettävä ja etuosan pyöreän istuinryhmän ääreen mahtuu kerralla kuusi korttihuijaria.

Leveä hymy – matala korkeus

LMC uudisti integroitujen matkailuautojensa ilmeen ja asuntoautomallistonsa asunto-osat. Jatkossa ne tunnetaan hymyilevästä keulasta ja matalasta kokonaiskorkeudesta.

Lahti Caravan 2016 LMC

Mallivuoden 2017 kunniaksi uutta ovat myös vakiovarusteluun lisätyt markiisi ja kokkauskäryn ulos asti puhaltava liesituuletin. Moottorit ovat saaneet suojakseen kiveniskemät torjuvan verkon.

Lahti Caravan 2016 LMC

Maahantuojan mukaan kaikki LMC-matkailuautot on varustettu Truman talvipaketilla sisältäen nestekiertoisen lattialämmityksen, mikä takaa lämpöä jaloille ilman sähköäkin.

Kuvien Explorer Premium I 710 -mallin perusmoottorista hevosvoimia irtoaa 130 ja päästönormeissa ollaan tasolla Euro 6. Lisävarustelistalta hevosvoimia voi kasvattaa 150:een. Moottorin koko on molemmissa vaihtoehdoissa sama 2,3 litraa.

LMC:n muutama vuosi sitten lanseeraaman Long Life Technologie –korirakenteen myötä valmistaja myöntää matkailuautoilleen 12 vuoden tiiviysturvan.

Lahti Caravan 2016

Aukioloajat:
pe 16.9.2016 klo 10-18
la 17.9.2016 klo 10-17
su 18.9.2016 klo 10-16

Tapahtumapaikka:
Lahden Messukeskus

Sisäänpääsy:
Aikuiset 12 €
Alle 16-vuotiaat aikuisen seurassa veloituksetta
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 10 €
Ryhmät (minimi 10 hlöä) 10 €
Sotaveteraanit veloituksetta
Pysäköinti 8 € kassalta

Lisätietoja:
Lahti Caravan 2016 -näyttelysivusto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat