13.12.2020

Lego Technic Jeep Wrangler Rubicon – kokoa itse maastoautosi

Lego Technic Jeep Wrangler Rubicon toimitetaan 665 palan koottavana. Kyseessä on ensimmäinen Lego-Jeep ja siten merkittävä monille maastoautoilun ystäville.

Lego Technic Jeep Wrangler Rubicon liittyy Lego Technic -sarjan houkuttelevan autovalikoiman edullisempaan päähän. Moottori on esitellyt aiemmin esimerkiksi noin 400 euron hintaluokassa pyörivät Lego Technic -sarjan edustajat Bugatti Chironin sekä Lambroghini Sián FKP 37:n, mutta kaksipyöräinen Ducati Panigale V4 R on huomattavasti edullisempi Lego. Tanskalainen perheyritys suhtautuu autoihin vakavasti, josta osoituksena on muun muassa täysikokoinen sähkömoottoreilla liikkuva Lego Bugatti Chiron.

Tällä kertaa leikit suuntautuvat maastoon. Ensimmäinen Jeepin maastoauton pohjalta valmistettu Lego-malli on juurikin tämä Lego Technic Jeep Wrangler Rubicon.

Tässä kohti on kerrottava myös huonot uutiset. Joulupukin lahjapaketteihin tämä Lego Technic -sarjan uutuus ei ehdi, sillä se on saatavilla näillä näkymin vasta 1. tammikuuta 2021. Lego-Wrangler on suunniteltu 9-vuotiaille tai vanhemmille ilman yläikärajaa ja suositushinta on 49,99 euroa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lego Technic Jeep Wrangler Rubicon

Uusi Lego Technic Wrangler koostuu 665 yksittäisestä osasta näyttävässä keltaisessa värissä mustin yksityiskohdin. Mukana on alkuperäisestä muun muassa nelivetojärjestelmä, taittuvat istuimet ja tietenkin keulan tunnistettava grilli. Myös jousitus ja kääntyvät etupyörät luovat tunnelmaa.

– Jeep Wrangler on maastoautomaailman ikoni. Toivottavasti Legon fanit pitävät sen jousituksesta, vinssistä ja avoimesta ohjaamosta, joita suunnittelimme yhteistyössä upean Jeepin design-porukan kanssa, sanoo Lego Technicin suunnittelija Lars Thygesen.

Jeepin puolella uskotaan, että heidän asiakkaat kokevat autojensa olevan käytännössä vain täysikokoisia Lego-sarjoja. Molempia yhdistää mahdollisuus muovata ja rakentaa autoa pitkälti omaan makuun istuvaksi esimerkiksi poistamalla ovet ja katon. Ehkä tässä Legossa todella on varsin paljon esikuvansa Jeep Wrangler Rubiconin henkeä.

Lego lienee harmissaan, että tuote ei ehtinyt joulumarkkinoille. Se saattaa vaikuttaa myyntiin melkoisesti ainakin lyhyellä aikavälillä. Todelliset maastoauton ja Legon ystävät ostanevat mallin milloin tahansa se kaupoista löytyykin.

Kuvat ja lähde: Lego

Luetuimmat