30.11.2017

Lexus NX 300h – uudella ilmeellä dieselien kimppuun

Lexus NX 300h

Japanilaisen premium-merkin katumaastureista vähemmän suuri, Lexus NX 300h, uudistui kevyesti. Hybriditekniikalla asetutaan kilpailuun erityisesti saksalaisia dieselkilpailijoita vastaan.

Lexus NX 300h esiteltiin alun perin vuonna 2014, ja malli oli silloin valmistajan pelinavaus aiempaa pienempään SUV-luokkaan. Tätä ennenhän merkin meikäläisen malliston katumaasturitarjontaa edusti pelkästään suurempi RX-malli.

NX:n uudistumisen havaitsee ulkoa parhaiten ajovalojen alla olevien ilmanottoaukkojen suurentumisesta. Myös nyky-Lexuksille ominaista ahnasta keulamaskia on hieman modifioitu.

Lexus NX 300h

Ajovalot ovat nyt kautta linjan kaksois-ledit, ja suuntavilkkuihin on niin edessä kuin takanakin lisätty niin sanottu liukuva toiminto. Takavalotkin ulottuvat nyt selvemmin kohti auton keskilinjaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sisäisesti rauhallisempi

Lexus NX 300h

Sisustuksessa suurin muutos edelliseen on aiempaa isompi kojelaudan keskinäyttö, ja myös keskikonsolin nappuloiden määrää on rauhoitettu uudella sijoittelulla. Käyttöliittymää ohjaava kosketuslevy on nyt vakiona kaikissa malleissa.

Lisähintaan tai varustetasosta riippuen NX:ään saa nyt myös lämmitettävän ohjauspyörän ja lämmitettävät takaistuimen reunapaikat.

Tekniikka on ennallaan: dieselmoottorien hallitsemassa katumaasturiluokassa NX 300h iskee edelleen kiilaa kilpailijoihin hybridivoimalinjalla, jonka valmistaja on kekseliäästi nimennyt self-charging hybridiksi eli itselatautuvaksi hybridiksi.

Lexus NX 300h

Käytännössä tämä tarkoittaa ”perinteistä” 2,4-litraisen nelisylinterisen bensiinimoottorin (155 hv) ja sähkömoottorin (etuvetoisessa 143 hv, nelivetoisessa 143 + 68 hv) liittoa portaattomaan voimansiirtoon järjestettynä. Laskennallista yhteistehoa näille luvataan molemmissa tapauksissa 197 hv.

Veto- ja varuste-eroja

NX 300h:n myynti on jo käynnistynyt. Etuvetoisen ”perusmallin” hinta on 51 444 euroa, ja edullisimman nelivetoisen 54 636 euroa. Varustetasona on tällöin Comfort.

Kalleimmillaan NX 300h on Luxury-tasoisena, jolloin se maksaa 73 228 euroa. Tällä välillä nelivetoisen ostaja voi valita vielä neljän muunkin varustetason välillä.

Lexus NX 300h

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: valmistaja

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat