21.3.2020

Jos yskit hihaan, ota tatuointi autoon: Lexus UX hakattiin värille

Lexus UX hakattiin värille

Lexus UX tatuointiin Dremelin ja käsinmaalamisen keinoin. Tatuointitaitelija Claudia De Sabe havaitsi projektin olevan erilainen ja palkitseva.

Vitivalkoisesta värikkääksi tatuoitu Lexus UX on valmistajan mukaan maailman ensimmäinen tatuoitu auto. Varsinaisesta värityöskentelystä vastasi lontoolainen tatuointitaiteilija ja islingtonilaisen Red Point -studion perustaja Claudia De Sabe.

Lexus UX hakattiin värille

Erona perinteiseen maalaamiseen on, että väri on hakattu UX:n pintaan Dremelillä. Teemaksi De Sabe valitsi perinteisen koikarpin, joka on yleinen voimaa ja päättäväisyyttä symboloiva tatuointiaihe. De Sabe poisti auton pintamaalin ja teki metalliin kuvion työkalun avulla. Tämän jälkeen hän maalasi käsin noin viisi litraa automaalia tuodakseen yksityiskohdat esiin. Kultauksella saavutettiin loppusilauksen lisäksi voimakkaampi kolmiulotteinen vaikutelma. Lopuksi Lexus lakattiin uudelleen, jotta sillä voidaan ajaa liikenteessä.

Lexus UX hakattiin värille

Kokonaisuutena projektiin meni kuusi kuukautta alkuperäisistä luonnoksista. Varsinaiseen tatuointiin meni viisi työpäivää. De Sabe huomautti, että tärisevän poran ja asentoa vaihtamattoman asiakkaan yhdistelmä teki urakasta fyysisesti vaativan. Poralla kaivertaminen on myös perinteistä tatuointia armottomampaa virheiden suhteen. De Sabea avusti hänen aviomiehensä Yutaro.

Lexus UX hakattiin värille

– Kun tatuoit ihmistä, joudut miettimään lihaksia ja ihon alla olevaa kudosta. Auton kohdalla kyse oli siitä, miten korin muodot muuttuvat rakenteiden päällä, Claudia De Sabe kommentoi.

– Paras puoli Lexus UX:n tatuoimisessa ja se syy, miksi auto oli ideaalinen tähän projektiin, on sen virtaviivainen muoto. Kaikki kylkilinjoista ikkunoiden muotoon on niin dynaamista ja kaunista. Tämä [tatuointi] sopi täydellisesti tähän muotoon ja konseptiin.

Lexus UX hakattiin värille

Hinnaksi maalipinnalle on arvioitu noin 145 000 euroa, vaikka kyseinen Lexus UX ei olekaan myytävänä. Ammattilaisen tekemää käsityötä pidetään arvossa myös Lexuksella, japanilaisia juuria unohtamatta.

Lähde ja kuva: Lexus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat