20.8.2016

Liikennemäärät jatkavat kasvuaan – Suurin yllättäjä on Lappi

Liikennemäärän kasvu

Suomen pääteillä liikkuu aiempaa enemmän erityisesti raskaan kaluston ajoneuvoja.

Pääteiden kokonaisliikenne lisääntyi tammi–heinäkuussa noin 1,8 prosentilla viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Varsinkin raskaan liikenteen (kuorma- ja linja-autot) kasvu oli merkittävää, sillä se kasvoi peräti 2,8 prosenttia. Vauhdikkainta raskaan liikenteen lisääntyminen oli huhti–toukokuussa.

Henkilö- ja pakettiautoliikenne lisääntyi pääteillä 1,7 prosenttia. Alueellisesti tarkasteltuna erot henkilö- ja pakettiautoliikenteen kehityksessä olivat pieniä. Eniten liikenne lisääntyi Lapissa 3,3 prosenttia ja Keski-Suomessa 2,9 prosenttia. Ainoastaan Kaakkois-Suomessa liikenne oli edelleen niukasti miinuksella noin 0,2 prosentilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lapin liikennemäärät suurimmassa nosteessa

Alueelliset erot olivat suurempia raskaassa liikenteessä kuin henkilö- ja pakettiautoliikenteessä. Lappi kirjasi suurimman kasvun, siellä raskas liikenne lisääntyi peräti 4,9 prosentilla. Myös Uudellamaalla päästiin 4,6 prosentin kasvulukemiin. Kaakkois-Suomessa raskas liikenne väheni edelleen noin 0,6 prosentilla. Kaakonkulman liikenteeseen vaikuttaa eniten itärajan liikenteen väheneminen.

Tiedot pääteiden liikenteestä saadaan liikenteen automaattisilta mittausasemilta.

Lähde ja kuvitus Liikennevirasto

Luetuimmat