2.12.2017

Lincoln Nautilus – jenkkiklassikon uusi myyntitykki

Lincoln Nautilus

Suomessa harvemmin nähty Lincoln tunnetaan erityisesti ikonisesta Continentalista, mutta merkin uudeksi myyntitykiksi noussee katumaasturibuumiin sopiva Nautilus.

Seikkailtuaan kauheiden MK*-tyylisten mallimerkintöjen maailmassa amerikkalaispremiumia edustava Lincoln on kääntänyt suuntaansa. Hiljattain saapuneen uuden Continentalin jälkeen vuorossa on MKX-katumaasturin päivittyminen Nautilukseksi. Samalla uudistuneen maasturin odotetaan jatkavan Lincolnin malliston myyntivalttina MKX:n tavoin. Pääjohtaja Kumar Galhotran mukaan uusi merellinen nimi heijastelee paremmin myös Lincolnin asiakkaiden maailmaa.

Lincoln Nautilus

Lincoln Nautilus saapuu Yhdysvalloissa keskikokoisten luksuskatumaastureiden luokkaan. Merkki itse juhlii mallin valloittavan asiakkaita erityisesti Cadillacin ja Lexuksen riveistä. Joka tapauksessa luvassa on Lincolnille tunnusomainen rohkea keulailme, vaikka muodot muuten ovatkin helpot ja konstailemattomat. Valmistaja kertoo kiinnittäneensä huomiota rengasmelun torjuntaan ja akustiset sivulasit vähentävät takamatkustajille kantautuvia tuulen suhinoita. Tilaa autossa on viidelle.

Lincoln Nautilus

Luonnollisesti Lincoln panostaa mukavuuteen, joten lisävarustelistalta löytyvätkin Ultra Comfort -nimeä kantavat istuimet, joita voi säätää peräti 22 eri suuntaan. Istuinten kehitystyössä ovat olleet mukana myös ortopedit ja keinovalikoimasta löytyy myös ristiselän hierontatoiminto.

Lincoln Nautilus

Moottorivaihtoehtoja on kaksi. Perusmallina on 2,0-litrainen nelisylinterinen bensiiniturbo, josta otetaan 245 hevosvoimaa. Tehokkaampi moottoriversio on 2,7-litrainen V6-bensaturbo, joka vauhdittaa luksusmaasturia 335 hevosvoiman avulla. Molempien moottorivaihtoehtojen vaihteistona on 8-vaihteinen automaatti.

Lincoln Nautilus

Kojelautaa on pyritty siistimään turhista napeista, joskin automaattivaihteiston ohjastaminen tapahtuu juuri keskikonsolin nappeja painamalla. Suuri kosketusnäyttö tuo mukanaan Fordin tutun Sync 3 -viihdejärjestelmän. Kuljettajalla on puolestaan edessään 12,3-tuumainen digitaalimittaristo.

Lincoln Nautilus

Lincoln Nautiluksen uutuutena on kaista-avustin, joka pitää auton kaistan keskellä ja toimii yhdessä mukautuvan vakionopeussäätimen ja ruuhkatoiminnon kanssa. Automaattisen hätäjarrutusjärjestelmään on liitetty nyt myös väistötoiminto, eli mikäli auto arvioi ettei se ennätä pysähtymään ennen törmäystä, koittaa se väistää kohdetta.

Lisää luksusta kaipaaville on tarjolla Lincolnin Black Label -verhoiluvaihtoehdot. Nautiluksen kohdalla teemat ovat "hiihtomökkimäinen" Chalet, hevoskilpailuista muistuttava Thoroughbred ja New Yorkin Met Gala -muotijuhlan mukaan nimetty Gala.

Lincoln Nautilus

Lincoln muistuttaa, että se on myös ainoa automerkki, joka tarjoaa Yhdysvalloissa vakiona auton toimituksen kotipihaan asti. Lincoln Way -älypuhelinsovelluksella voi hallita auton tilan lisäksi muun muassa osamaksueriä tai pysäköinnin maksamista. Auton mukana tulee myös 6 kuukauden CLEAR-jäsenyys, joten Lincolnin ostamalla voi suoriutua lentokenttien ja yleisötapahtumien turvatarkastuksista pikajonon kautta.

Lincoln Nautilus

Lähde: Lincoln Kuvat: Lincoln, Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat