29.6.2017

Maailman vuoden auton veli: Jaguar E-Pace esitellään heinäkuussa

Jaguar E-Pace

Jaguarille kunniaa ja myyntikasvua niittänyt F-Pace saa pian kaverikseen pienemmän E-Pacen.

World Car of the Year ja World Car Design of the Year -palkinnot vaatimattomasti pokannut Jaguar F-Pace on ollut brittivalmistajalle iso menestys myös kaupallisesti, vauhdittaen merkin peräti 83% myynnin kasvuun viime vuonna. Aluevaltaus katumaastureiden puolelle onkin sujunut sen verran hyvin, että Jaguar lupailee konseptina esitellyn I-Pace-sähköauton saapuvan jo ensi vuonna.

Sitä ennen paikalle ennättää kuitenkin E-Pace. Jos F-Pace heijasteli upean F-Typen lisäksi myös isompaa XF-sedania, on E-Pacen esimerkkinä luonnollisesti XE.

Parin viikon päästä esiteltävä E-Pace kätkeytyy vielä salamyhkäisyyden peittoon, mutta auton voimalinjana nähdään vakiovarusteinen neliveto. Moottoreissa uutukainen luottaa Jaguarin uusiin Ingenium-perheen bensiini- ja dieselmoottoreihin. Valmistajan mukaan autossa on myös luokkansa suurin tavaratila.

– E-Pace mallissa on yhdistetty urheiluauton muodot sekä Jaguarin suorituskyky, jolla se erottuu muista. Jokainen Jaguar on suunniteltu herättelemään aistit, ja mielestämme E-Pace tekee juuri tämän, omalla yksilöllisellä luonteellaan, toteaa Jaguarin muotoilujohtaja Ian Callum.

Vaikka useimmat maistiaiskuvat esittelevät auton takavaloja, voi Pace-perhepotretista päätellä jo jotain tulevan mallin silhuetista. Automotive News mainitsee mallin kilpailevan kokonsa puolesta esimerkiksi BMW X1:n kanssa.

Jaguar E-Pace paljastetaan kokonaisuudessaan Lontoossa heinäkuun 13. päivä.

Jaguar E-Pace

Lähde: Jaguar, Automotive News Kuvat: Jaguar

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat