9.8.2018

Maistiainen: mukavasti muhkuillen – Citroën Berlingo (Size M)

Citroën Berlingo

Kolmannen sukupolven Citroën Berlingo tuo muhkutyyliä ja mukavuutta ranskalaiseen tilaihmeeseen.

Airbumpit kylkiin ja yksityiskohtia kaikkialle! Citroënin viime vuosina raikkaasti uudistunut muotokieli on saapunut myös henkilöautomalliston työjuhtaan, eli pakettiautopohjaiseen Berlingoon. Berliiniin meneminen jakaa jälleen sukujuurensa Peugeot Rifterin kanssa, joten suuria yllätyksiä ei konsernisisaren jälkeen ole luvassa.

Kokonaisuutena pakettiautomaisen järkevyyden ja ranskalaisen tyylittelyn yhdistelmä toimii mainiosti. Kuljettajan tehtävää helpotetaan miellyttävällä armeijalla turvallisuusvarusteita ja ajoavustimia. Tuulilasinäyttö Berlingossa? Kyllä vain!

Citroën Berlingo

Suomessa pikavierailulla ollut Berlingo oli niin sanottu Size M, eli lyhyemmän akselivälin auto viidellä istuimella. Tarjolle tulevat optiot myös pidemmästä koripituudesta sekä seitsemästä istuinpaikasta todellista kuljetuskapasiteettia kaipaaville. Tilavien ja muunneltavien istuinten lisäksi Berlingo loistaa kaikkialle sijoitetuilla säilytyslokeroilla ja mukitelineillä. Sisätiloista löytyykin joustavuutta niin yritysvieraiden kyydittämiseen kuin perhe-elämän vaatimuksiin.

Toisaalta järkeä löytyy myös tilojen jakamisen suhteen. Hattuhyllyn korkeutta voi säätää ja toisaalta pienimmät tavarat voi lastata taakse myös avattavan takalasin kautta. Matkustajan etuistuimen kaatamisella puolestaan voidaan kuljettaa reilun pituisia esineitä. Liukuovet helpottavat toisaalta takapenkkiläisten kulkua.

Citroën Berlingo

Ajossa Berlingo muistuttaa pakettiautomaisuudestaan, sillä suoraselkäinen ajoasento tuo mukanaan hyvän näkyvyyden ainakin eteenpäin. Kahdeksanvaihteinen automaatti tekee liikkumisesta vaivatonta jopa ruuhkaliikenteen seassa poukkoillessa ja ainakin BlueHDi 130 -dieselmoottorin kanssa voimavaroja jää myös kuorman kanssa selviämiseen.

Uuden Berlingon matkustajamallit nähdään Suomessa vielä syksyn myötä, varsinaisten pakettiautoversioiden saapuessa alkuvuodesta 2019.

Citroën Berlingo

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat