16.12.2017

Maistiainen: Triumph Bonneville Bobber Black – sporttisempi Bobber

Lisänimi Black hämää, sillä kyseessä ei ole pelkkä uusi väriversio vaan selvästi perus-Bobberia urheilullisempi malli.

Vuosi sitten Triumph esitteli Bobberin, josta tuli tämän vuoden kuluessa nopeimmin myyvä malli koko brittivalmistajan 115-vuotisessa historiassa. Nyt Bopper-asiakaskuntaa halutaan laajentaa tuomalla rinnalle Triumph Bonneville Bobber Black -malli, joka vaatimattomasta nimestään huolimatta sisältää useita parannuksia perusmalliin verrattuna.

Triumph Bonneville Bobber Black

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusilla jarruilla ja jousituksella haettu urheilullisuutta

Urheilullisuutta on haettu asentamalla toinen etujarrulevy ja perusmallin Nissinin jarrusatulat on vaihdettu Brembon kaksimäntäisiin aksiaalikiiinnitteisiin malleihin. Myös jousitusta on kohennettu, kun KYB-etujousitus on saanut väistyä tukevamman 47-millisen Showan tieltä. Kun vielä 19-tuumainen etupyörä on vaihdettu paremmin bobber-henkeen sopivaan 16-tuumaiseen läskiin, niin ajotuntuma on samasta rungosta ja moottorista huolimatta hyvin erityyppinen.

Triumph Bonneville Bobber Black

Lyhyistä joustomatkoista huolimatta sekä etu- että takajousitus tarjoavat mukavaa kyytiä. Menon tasaisuuteen auttaa leveä ja korkea rengasprofiili, joka käytännössä lisää joustomatkaa selvästi sekä edessä että takana. Perus-Bobberin koeajossa innokkaimmat kuljettajat saivat urheilullisella ajotyylillä yhden etujarrulevyn järjestelmän jopa savuamaan, mutta nyt hidastuvuus on paremmalla tasolla. Sporttipyörämäisen terävät jarrut eivät ole vieläkään, mutta normaaleista jarrutustilanteista selviää kahden sormen puristusvoimalla ja paniikkijarrutuksessakin riittää kolmen sormen käyttö.

Triumph Bonneville Bobber Black

Kallistusvara rajoittaa

Ajo-ominaisuuksia riittää pidemmälle kuin matalan pyörän kallistusvarat antavat myöten. Reippaassa ajossa jalkatappien tuntosarvet raapivat helposti asfalttia kertoen, että kyseessä ei ole täysverinen sporttipyörä vaan menosta on tarkoitus nauttia rauhallisempaan tahtiin.

Vaikka mallimerkinnässä on nimi Black, niin ostajalla on silti valittavissa kaksi värivaihtoehtoa. Tosin kiiltävä musta ja mattamusta eivät ole aivan värikartan äärilaidoilta. Parantunut varustetaso on samalla nostanut hintaa 1400 eurolla perusmalliin verrattuna.

Triumph Bonneville Bobber Black

Triumph Bonneville Bobber Black

  • Hinta: 18 350 €
  • Moottori: kaksisylinterinen rivimoottori, nestejäähdytys
  • Iskutilavuus: 1200 kuutiosenttimetriä
  • Teho: 57 kW (77 hv) / 6100 r/min
  • Vääntö 106 Nm / 4000 r/min
  • Kuivapaino: 237,5 kg

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Kingdom Creative

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat