23.7.2016

Maistiainen: Yamaha Tracer 700 – edullinen ja monipuolinen

Yamaha Tracer 700

Yamaha Tracer 700 on kevyt ja hauska ajettava mutkateillä ja sen ominaisuudet riittävät myös matkailuun. Kyseessä on siis varsin monipuolinen paketti alle 11 000 euron hintaluokassa.

Yamaha kertoo tavoittelevansa Tracer 700 -mallilla erityisesti nuorempia asiakkaita sport touring -segmenttiin. Suunnittelussa avainsanana on ollut monipuolisuus. Siihen on tähdätty keveydellä, helpolla käsiteltävyydellä ja luonteikkaalla moottorilla. Koeajon perusteella tavoitteet ovat täyttyneet kiitettävästi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Voimaa riittävästi

Tracer 700:n sydämenä toimiva kaksisylinterinen rivimoottori hämmästyttää koeajon aikana laajalla käyttöalueellaan. Se vetää puhtaasti tyhjäkäynniltä kierrosluvun rajoittimelle asti. Alle 200 kilon painon ansiosta 75 hevosvoimaa liikuttaa Yamahaa ripeästi. Serpentiiniteillä Tracerin keveys ja kuminauhamaisesti venyvä moottori pääsevät oikeuksiinsa. Neulansilmämutkiin pyörä kääntyy kevyesti ja kiihtyvyyttä riittää tarpeeksi jyrkissäkin ylämäissä.

Tracer osoittautuu helpoksi ja kevyeksi käsiteltäväksi. Kaupunkiajo on helppoa pystyn ajoasennon ja kevyesti toimivien hallintalaitteiden ansiosta. Kun siirrytään maantielle, huomaa tuulilasin tarjoavan kohtuullisen hyvän suojan ajoviimaa vastaan. Tuulilasissa on 80 millin korkeussäätö. Lasia yksinkertaisesti työnnetään kädellä eteenpäin lukituksen vapauttamiseksi. Tämän jälkeen se liikkuu kevyesti korkeussuunnassa. Kaltevuus pysyy koko ajan samana. Säätö on portaallinen, mutta 28 asentoa tarjoavat sopivan vaihtoehdon kaikenkokoisille kuljettajille. Yläasennossa tuulilasi aiheuttaa melua kypärään enemmän.

Lisävarusteilla täysveriseksi matkapyöräksi

Jousitus on pehmeähkö, mikä tarkoittaa samalla mukavuutta. Jarrut ovat tehokkaat ja kevytkäyttöiset. Ergonomia on kunnossa. Kuljettaja istuu rennon pystyssä asennossa ja polvikulma on loiva. Tankin tilavuus on 17 litraa ja polttoaineen luvataan riittävän yli 370 kilometrin matkalle.

Lisävarusteina on saatavilla mm. kovat sivulaukut ja tankkilaukkuja on tarjolla kolmea eri kokoa. Myös kahvan- ja penkinlämmittimet ovat lisävarustelistalla. Alle 11 000 euron hintaluokassa Yamahalla ei ole kilpailijoita, jotka tarjoaisivat yhtä monipuoliset ominaisuudet ja vastaavan suorituskyvyn. Sen pahimmiksi kilpailijoiksi voidaankin nimetä kilpailevien merkkien hieman kalliimmat mallit käytettynä.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Yamaha

Yamaha Tracer 700

Moottori: kaksisylinterinen rivimoottori, nestejäähdytys
Iskutilavuus: 689 kuutiosenttimetriä
Teho: 55 kW (74,8 hv) / 9000 r/min
Vääntö: 68 Nm/ 6500 r/min
Paino tankattuna: 196 kg
Hinta: 10 935,69 €

Luetuimmat