10.1.2022

Maserati Classiche -ohjelma on käynnistynyt – vastaa klassikkomallien sertifioinneista ja auttaa entisöinnissä

Maserati Classiche

Maserati Classiche muistuttaa paljon esimerkiksi Jaguar Land Rover Classicia, sillä sen heiniä on merkin klassikkojen pitäminen loistossaan, tai tarvittaessa nostaminen takaisin siihen.

Voisi jopa sanoa Maseratin olevan myöhään liikkeellä Classiche -osaston kanssa. Muita vastaavia, esimerkiksi juuri Jaguar Land Rover Classic tai Mercedekselle vähän samanlaisia projekteja toteuttava Brabus ovat olleet toiminnassa jo pitkään. Nyt aika on Maseratinkin osalta kypsä, ja varmaankin sadat autoyksilöt vuosikymmenten varrelta odottavat nyt kuumeisesti Classichen käsittelyä.

Maserati Classiche

Maserati Classichen pääasiallinen tehtävä on vaalia atrainmerkin perintöä muun muassa saattamalla historiallisia malleja alkuperäisasuun. Se toteuttaa tarkastuksia ja korjauksia vähintään 20 vuotta vanhoihin Maserati-malleihin tarkoituksenaan sertifioida ne alkuperäistä vastaaviksi. Ohjelmaan otetaan myös tuoreempia malleja, kunhan ne ovat rajoitettuja erikoismalleja. Alkuperäisyyttä arvostetaan klassikkoautopiireissä suuresti, joten sertifikaatista on hyötyä niin Maseratille itselleen, kuin eritoten myös keräilijöille ja harrastajille.

Maserati Classiche

Pian Classiche tulee tuottamaan myös autenttisia varaosia asianosaisiin autoihin. Niillä onnistuvat perushuoltojen lisäksi pidemmätkin entisöintiprojektit. Tehdas antaa tukeaan niillekin, jotka haluavat vastata Maseratinsa entisöinnistä pääasiassa itse. Otsikkokuvassa esiintyvä vuosimallin 1969 Mistral 3700 sai kunnian olla ensimmäinen Maserati Classiche -sertifioitu autoyksilö. Sitä varten se läpikävi ohjelman mukaiset yli 300 tarkastusta ja mahdollista korjausta alkuperäisten arkistotietojen pohjalta.

Maserati Classichen nettisivujen kautta voi tilata ohjelman palveluita omalle autolleen. Ja niin kuin siellä sivullakin korostetaan, tässä on ilman muuta kyse kilpailusta aikaa vastaan.

Maserati 5000 GT Coupe by Ghia front quarter - RM Sotheby's
Tällä 5000 GT Coupe by Ghialla on vielä jonkin verran matkaa sertifikaattiin, mutta historia jo nyt vertaansa vailla.

Lähde: Maserati Kuvat: Maserati, Moottorin arkisto Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat