14.3.2020

Matkalla sattuu: Vatsatauti iski uimareissulla kotimaassa, korvaako matkustajavakuutus?

Lapsen sairastuminen reissussa on tukalaa, mutta saako korvausta taudin iskiessä kotimaan matkalla?

Perheen lapsi sairastui vatsatautiin kotimaassa. Nyt perhe uumoilee, kuinka on, voiko matkustajavakuutuksesta saada korvausta, vaikka vatsataudin saa kotimaassa?

Kyllä voi, vastaavat FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan matkavakuuttamisen asiantuntijat.

Matkustajavakuutus on nimittäin voimassa ulkomaan matkoilla ja usein myös kotimaan matkoilla. Jos vakuutus on ollut voimassa kotimaassa, on korvauksen ulkopuolelle kuitenkin rajattu tavanomainen ja päivittäinen elinympäristö, kuten vakituinen ja vapaa-ajanasunto, työ- tai opiskelupaikka.

FINEN asiantuntijoiden mukaan vakuutusyhtiöt usein rajaavat voimassaoloalueen lisäksi siten, että vakuutus on voimassa matkoilla, jotka tehdään esimerkiksi vähintään 50 kilometrin etäisyydelle edellä kuvatusta päivittäisestä elinympäristöstä.

Jos taudin saa vakituisen koti- tai mökkipaikan uimavesistä, ei matkavakuutus korvaa, sillä kyse ei ole matkasta. Omat vakuutusehdot kannattaa tutkia huolella vakuutusyhtiökohtaisten erojen vuoksi.

Mikäli on kyse korvattavasta vatsataudista, hoitokulut korvataan yleensä ilman euromääräistä ylärajaa, mutta korvausaikaa on rajoitettu. Korvausta maksetaan sairastapauksissa enintään siihen asti, kun esimerkiksi 90 tai 120 päivää on kulunut hoidon alkamisesta.

Korvausta hoitokuluista voi hakea myös sairauskuluvakuutuksesta.

Teksti: Marko Jokela Kuva: Shutterstock

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat