30.8.2019

Mercedes-AMG GLB 35 4Matic: yli 300 hevosvoimaa ja seitsemän paikkaa

Mercedes-AMG GLB 35 4Matic

Mercedes-AMG GLB 35 4Matic yhdistää tilavan kompaktiluokan katumaasturin, Mercedes-Benz GLB:n, ja muun muassa AMG A 35:stä tutun voimalinjan. Lopputuloksena on vauhtia ja käytännöllisyyttä.

Tähtilogostaan tunnettu Mecedes-Benz ilmoitti aiemmin tuovansa markkinoille kompaktiautomallistoonsa kahdeksannen jäsenen, joka kantaa mallinimeä GLB. Kompakti kaupunkimaasturi sijoittuu kokoluokassaan GLA:n ja GLC:n väliin.

MB_GLB_AMG3

Uutuuden voi valita halutessaan joko kahdella tai kolmella penkkirivillä. Kolmas penkkirivi tuo mukanaan 4 634 millimetriä pitkään autoon kaksi istuinta, jotka voidaan taittaa piiloon tarvittaessa lisätavaratilan saamiseksi. Seitsemänpaikkaisuus on GLB:n kokoluokassa harvemmin tarjolla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa ja tehoa

Aiemmassa tiedotteessa ainoastaan 200d ja 220d -dieselmoottoreiden pariksi oli mahdollisuus saada neliveto. Nyt nelivedon kerrotaan saavan myös yhden bensiinimoottorin kaveriksi. Mercedes-AMG GLB 35 4Matic tarjoaa ylivoimaisesti eniten tehoa mallistosta, 306 hevosvoimaa. Vääntöä monesta muusta kompaktiluokan AMG-mallista tuttu kaksilitrainen nelisylinterinen moottori tarjoaa 400 newtonmetriä.

Nelivedon vetosuhteen voi asettaa kolmeen eri asetukseen Dynamic Select-valintakytkimellä. Eco- ja Comfort-ajotiloissa 80 prosenttia voimasta välittyy pääsääntöisesti tiehen eturenkaiden kautta ja 20 prosenttia takarenkaiden. Sport-ajotila muuttaa vetosuhdetta hieman enemmän takapyörille, mutta suhde on silti etuvetopainotteisesti 70:30. Off-Road-ajotilassa lähtökohtana on tasainen 50:50 vetosuhde, mutta kaikissa ajotiloissa vetosuhdetta muutetaan tilanteen vaatimalla tavalla sähkömekaanisesti ohjatun monilevykytkimen välityksellä.

AMG-mallissa ajo-ohjelmia on tarjolla muista poiketen viisi. Myös ajo- ja käsittelyohjelmia kerrotaan pystyvän mukauttamaan olosuhteisiin ja alustaan muita enemmän AMG-mallissa. Basic-taso on käytössä Slippery- ja Comfort-ohjelmilla ja Advanced-taso aktivoituu Sport, Sport + ja Individual ajo-ohjelmissa.

Mercedes-AMG GLB 35 4Matic eroaa ulkoisesti hieman räväkämmällä etumaskilla, 19­–21 tuumaisilla renkailla, paremmalla audiovarustelulla ja Race Start -toiminnolla, joka kuuluu AMG-malliin vakiona.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Luetuimmat