19.1.2021

Mikropiiripula pahenee: Audi lomauttaa yli 10 000 työntekijää, tuotannossa viivästyksiä

Mikropiiripula Audi

Vaikka maailmanlaajuinen mikropiiripula on näkynyt jo näytönohjainbisneksen lisäksi autojen valmistuksessa, ovat mittakaavat paikoin ällistyttäviä. Nyt Audi on kertonut, että se joutuu lomauttamaan yli 10 000 työntekijää mikropiirien huonon saatavuuden takia.

Aiemmin uutisoimamme mikropiiripula vaikuttaa jälleen uusiin autovalmistajiin. Nyt tilanteesta on kertonut Audi, joka varoittaa tuotantoviivästyksistä joidenkin mallien osalta. Samalla koti saattaa kutsua jopa yli 10 000 Audin työntekijää lomautusten muodossa.

Audin toimitusjohtaja Markus Duesmann kertoi talouslehti Financial Timesille, että Audi yrittää kaikin keinoin pitää mikropiiripulan tuotantovaikutuksen alle 10 000 autossa ensimmäisellä neljänneksellä. Duesmann arvioi, että koko tuotannon osalta pula ei muodosta ongelmaa, sillä menetetty tuotanto kiritään loppuvuoden aikana.

Mikropiiripulaa on Audin osalta pahentanut merkin odottamaton nousu Kiinan markkinoilla. Merkki pitää näillä näkymin A4:n ja A5:n tuotannossa tauon tammikuun 29. päivään saakka Ingolstadtin ja Neckarsulmin tehtailla.

Audin lisäksi Volkswagen, Ford ja Daimler ovat ilmoittaneet tuotannon vähentämisestä piisirujen puuttumisen takia. Volkswagen vähentää tuotantoaan Wolfsburgin ja Emdenin tehtaillaan. Ford pitää Focuksen tuotannossa kuukauden tauon 18. tammikuusta 19. helmikuuta saakka Saarlouisin tehtaallaan.

Mercedes-Benz tauottaa kompaktimallistonsa tuotantoa Rastattissa, Bremenissä ja Unkarin Kecskemetissä.

Lähde: Automotive News Kuva: Audi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat