4.2.2016

MP16 -moottoripyörämessut – ovet auki aamulla!

MP16

Tarjolla on Euroopan suurin asfaltoitu sisäkoeajorata, esillä kaikki uudet moottoripyörämallit, rakennettuja pyöriä ja runsas kattaus oheisohjelmaa.

Moottoripyöräkauden avaa jokseenkin perinteiseen tapaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä MP16 -messutapahtuma.

Messutarjontaa voi pitää vähintäänkin kattavana, sillä mukana on tapahtumajärjestäjän mukaan kaikkiaan 186 yritystä.  Tuotteitaan esittelevät kaikki merkittävät moottoripyörä-, mopo ja mönkijämerkit. Lisäksi luvassa on matkailua, oheisohjelmaa ja runsas kattaus varusteita.

Tapahtuma valtaa Messukeskuksen alakerran kaikki hallit. Vuonna 2015 MP-messuilla vieraili yli 55 000 kävijää ja toiveissa on vähintään sama määrä tällä kerralla.

Mp16 lehdistötilaisuuden juontajat Viivi Pumpanen ja Aleksi Halen
Lehdistötilaisuuden juontajat Viivi Pumpanen ja Aleksi Halen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Asfaltoitu koeajorata

Messukeskukseen asfaltoitu 430 m pitkä Keimolan radan profiililla rakennettu Euroopan suurin sisäkoeajorata odottaa moottoripyöräilijöitä koeajoon. Koskaan aikaisemmin ei ole MP-messuilla ollut  vastaavanlaista koeajomahdollisuutta eikä myöskään asfaltoitua rataa.

Mp16

Koeajossa on 13 moottoripyörämerkkiä ja yli 30 pyörää. Koeajossa ovat mukana Aprilia, BMW,  BRP,  Harley-Davidson,  Honda, Indian,  Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, Piaggio, Suzuki, Victory ja Yamaha. Koeajon ikäraja on 15 vuotta. Myös kortittomat saavat koeajaa pyöriä. Heille järjestetään ajo-opastusta ja ajettavissa ovat määrätyt pyörät.

Mp16

Koeajoradalla ajetaan minimotoilla päivittäin harjoitusajoja, jotka huipentuvat minisupermotokisaan lauantaina 6.2. klo 15 ja minimotokisoihin sunnuntaina 7.2. klo 13 ja 15.

Mp16

Kaikki merkit ja kuumimmat uutuudet esillä

MP-messuihin osallistuvat kaikki suurimmat moottoripyörämerkit: Aprilia, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, MV-Agusta, Peugeot, Piaggio, Suzuki, Triumph, Victory ja Yamaha.

Mp16

Messuilla esitellään kaikkiaan satoja uusia moottoripyöriä, skoottereita ja mopoja. Messujärjestäjän uutuuspoimintoja ovat muun muassa: Honda CRF1000L Africa Twin, Harley-Davidson Softail Slim S, Peugeot Satelis2 RS 400, BMW R NineT Scrambler,  Kawasaki Ninja ZX-10R, KTM 1290 Super Duke GT, Suzuki SV650, Yamaha MT-10, Indian Scout Sixty, Triumph Thruxton R ja Victory Vegas.

Esittelemme uutuuksista kiinnostavimmat tarkemmin moottori.fi:ssä lähipäivinä.

Ylivoimainen matkanjatkamispalvelu

Myös Moottori on mukana MP16 -messuilla. Autoliiton ja Moottorin yhteisen osaston löydät osoitteella 6d121 näyttelyn päähallista.

Mp16 Autoliiton osasto

Moottorin osastolla voi messujen ajan napata 105 euron sijoituksella itselleen ylivoimaisen matkanjatkamispalvelun. Autoliiton Plus-jäsenenä saat käyttöösi muun muassa 24/7 tiepalvelun, joka on voimassa Suomessa ja yli 40 Euroopan maassa sekä Venäjällä. Palvelu auttaa pulmatilanteissa liikuitpa autolla tai moottoripyörällä, kuskina tai kyydissä.

Lisäksi hintaan kuuluu Moottori-lehti kotiin kuljetettuna 11 kertaa vuodessa sekä Autoliiton jäsenetuja ja alennuksia tuhansista paikoista Suomessa ja ulkomailla. Jos et pääse messuille, voit ostaa saman paketin myös Moottorin verkkosivuilta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uutta ja käytettyä myynnissä

Uusien moottoripyörien lisäksi messuilla on myynnissä myös yli 100 käytettyä moottoripyörää, joista puolet on Harley-Davidsoneja.

Varuste- ja tarvikehalli on täynnä kiinnostavia tuotteita. Messuilla on myös Kamapörssi, jonne kävijät voivat tuoda omia hyväkuntoisia varusteita myyntiin.

Mp16

Petrol Circuksessa rohkaistaan nuoria rakentamaan

Petrol Circus Cutom Bike Show’ssa on esillä yli 100 rakennettua moottoripyörää, jotka kisaavat palkinnoista neljässä eri luokassa.

Mp16

Classic-pyöriä on tänä vuonna eniten, mutta hyvin ovat edustettuina myös Custom, Street ja Open-luokkien pyörät. Näyttelyn koonnut promoottori Japi Åström haluaa tänä vuonna erityisesti rohkaista ja kannustaa nuoria rakentamaan moottoripyöriä. Nuorten rakentamia moottoripyöriä onkin tänä vuonna kaikissa luokissa.

Petrol Circuksesta löytyy tänä vuonna mm. useita seisaaltaan ajettavia moottoripyöriä, rollaattorista rakennettu ja kokonaan puinen moottoripyörä.

Motorheadin Mikkey Dee, Viikate ja julkkiskisa

MP-messujen ehkäpä odotetuin vieras on Motörheadin Mikkey Dee, joka tulee lauantaina 6.2. klo 16.40 esittelemään Victory moottoripyöräänsä. Esiintymisen jälkeen hän on tavattavissa Victoryn osastolla. Suomalainen Viikate yhtye esiintyy lauantaina klo 14.30.

Perjantaina 5.2. klo 16.30-17.00  on julkkiskisa koeajoradalla. Silloin toisistaan ottavat mittaa Amin Asikainen, Amanda Harkimo, Emma Kimiläinen ja Maisa Torppa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Stuntteja ja surmanajoshow

Stunt Freaks Team ajaa koeajoradalla pe 5.2. klo 13.30 ja la 6.2. klo 12.30. Varsinainen Stunt Freaks Team Show on perjantaina klo 19 ja lauantaina klo 17.

Mp16

Maailmankuulu brasilialainen Daniel Diorio esiintyy ryhmänsä kanssa MP-messuilla kahdesti päivässä pe klo 14.30/18.00, la klo 11.30/15.30 ja su klo 11.30 ja 14.30. Henkeäsalpaavassa showssa neljä stunt-moottoripyöräilijää ajaa samanaikaisesti surmanajopallossa.

Miss MP 16 ja muotinäytökset

Kymmenen kaunotarta kisaa Miss MP 16 -tittelistä lauantaina. He esiintyvät Viivi Pumpasen tuottamassa ajovarustemuotinäytöksessä klo 13.30 ja 16.00. Miss MP 16 -palkitaan jälkimmäisen muotinäytöksen jälkeen. Muotinäytöksiä on vielä sunnuntaina klo 13.30 ja 16.00, tuolloin esiintymässä mies- ja lapsimallien lisäksi kolme parhaiten sijoittunutta.

Tapahtuman järjestää nyt 11. kertaa Messukeskus toimeksiantajanaan Teknisen Kaupan ja Palvelujen yhdistyksen Moottoripyöräjaosto.

Lähde: Messukeskus, kuvat Antti Hentinen

MP16

Messuhumua perjantaista sunnuntaihin

MP16 -messutapahtuman ovet ovat avoinna
Perjantaina 5.2. klo 10-20
Lauantaina 6.2. klo 9-18
Sunnuntaina 7.2. klo 10-17

Pääsyliput
Lippuja MP16 -messuille voi ostaa ennakkoon ennen avajaispäivää edullisemmin verkosta.

Pääsyliput MP-messujen aikana
aikuiset 19 €
lapset (7-15 v.), opiskelijat ja eläkeläiset 13 €
perhelippu (2 aikuista ja alle 16-vuotiaat lapset) 45 €.
Kokoaikaranneke 33/23 €.
Alle 7-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.
Alle 12-vuotiaat messuvieraat ovat tervetulleita yhdessä aikuisen kanssa.

Ohjelma ja lisätiedot
Messuohjelma ja tarkemmat tiedot messutarjonnasta löytyvät kätevästi tapahtuman verkkosivuilta.

Poimintoja MP16 -tapahtuman tuoreimmista käänteistä päivitetään myös tapahtuman Facebook-sivulle.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat