5.11.2017

Näyttelijä asuu kuukauden lentokentällä

Asuisitko kuukauden lentoasemalla? Kiinalainen näyttelijä ja tv-persoona on päättänyt tarttua haasteeseen Helsingissä.

Suomi on saanut viime vuosina kansainvälistä tunnustusta matkailun saralla: olimme tänä vuonna Lonely Planetin listauksessa paras ja National Geographicin listalla kolmanneksi paras matkakohde maailmassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mökki lähtöportilla 52 ja yö unikapselissa

Helsinki–Vantaan lentoasema haluaa todistaa olevansa maailman paras lentokenttä. Siksi kiinalainen näyttelijä ja tv-persoona Ryan Zhu on asunut pian kuukauden Helsinki–Vantaalla, pienessä mökissä lähellä lähtöporttia 52. Mikäli Zhu onnistuu asumaan lentoasemalla 30 päivää ja yötä, hän saa palkinnoksi matkan Suomen Lappiin.

Ennen kokeilua Ryan Zhu opetteli sanomaan suomeksi ”minä rakastan sinua”, maistoi mämmiä ja kokeili tietenkin saunaa ja eukonkantoa. Ensimmäinen yö lentoasemalla sujui unikapselissa. Zhu on poistunut lentoasemalta vain kerran, tutustuakseen Helsingin kaupunkiin muun muassa olympiamitalisti, hiihtäjä Sami Jauhojärven opastamana.

Finavia: asiakkaat mukaan kehitystyöhön

Valtaosan ajasta Zhu on viettänyt tutustuen lentoaseman elämään: ravintoloihin, tullikoiriin ja suorittanut hänelle annettuja päivittäisiä tehtäviä. Zhun tarkoituksena on ollut tutustua suomalaiseen elämäntyyliin ja häntä tervehtimään tulleisiin ihmisiin.

Finavian mukaan Zhun vierailun tarkoituksena on ollut kehittää lentoaseman asiakaskokemusta ajatellen kaikkia matkustajia. Aiemmin Finavia on ottanut matkustajat mukaan suunnittelemaan toimintaa eteläsiiven testipäivässä.

Kokeilua voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #LIFEINHEL.

#LIFEINHEL on Finavian sisältömarkkinointikampanja, jonka tarkoituksena on todistaa Helsinki–Vantaan olevan edelläkävijä kiinalaisten asiakkaiden palvelemisessa ja nopein yhteys Euroopasta Aasiaan ja takaisin.

Lähde ja video: Finavia

Lue myös:

Luetuimmat