7.3.2018

Neljäs matka New Mexicoon: Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

Kookkaisiin katumaastureihin kuuluva Hyundai Santa Fe uudistuu ja perii sukunäköä i30:ltä.

Hyundain kookas katumaasturi Santa Fe siirtyy neljänteen mallipolveen tutulla tyylillä. Reseptinä on lisää tilaa ja samalla tyyli-ilme on lainattu menestyneestä i30:stä.

Uusi Hyundai Santa Fe on 4,77 metriä pitkä ja sen akseliväli on 2,77 metriä. Maavaraa on puolestaan 185 mm. Kasvaneet mitat on valjastettu sisätilojen palvelukseen, joten Hyundai on löytänyt senttejä lisää taempien istuinrivien mittoihin. Myös tavaratilaa on venytetty 40 litraa, joten nyt ostoksia mahtuu 625 litran edestä.

Hyundai Santa Fe
Hyundain mukaan kolmannen istuinrivin käytettävyyteen on kiinnitetty huomiota.

Moottorivaihtoehtoina nähdään kolme dieseliä ja yksi bensiinimoottori. Bensiiniä tankataan 2,4-litraisen 185-hevosvoimaisen Theta-moottorin yhteydessä, jolloin voimalinjana on kuusivaihteinen automaatti ja neliveto.

2,0-litrainen dieselmoottori nähdään kahtena tehoversiona, 150 hv ja 182 hv, molempien vääntäessä 397 Nm. Vaihteistona on kuusivaihteinen manuaali joko etu- tai nelivedon kanssa tai kahdeksanvaihteinen automaatti nelivedon yhteydessä.

Hyundai Santa Fe

Malliston huipulla on 2,2-litrainen CRDi-diesel, joka vauhdittaa Santa Fen kulkua 197 hevosvoimalla ja 436 newtonmetrillä. Moottorin yhteydessä nähdään vapaa sekoitus kuusivaihteista manuaalia, kahdeksanvaihteista automaattia ja etu- ja nelivetoa.

Hyundain mukaan Santa Fe on jousitettu aiempaa jämäkämmin ja joustovaroja on parannettu. Jousitusparannusten yhteydessä myös äänieristykseen on kiinnitetty huomiota. Mukavuutta tuo lisäksi parannettu varustelu, joka käsittää trendikkäiden älypuhelintoimintojen lisäksi suurikokoisen tuulilasin heijastusnäytön ja kattavan turvavarustelun.

Hyundai Santa Fe

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Aake Kinnunen, Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat