26.11.2020

Täysin uusi SUV-malli saa nimekseen Hyundai Bayon

Hyundai Bayon on korealaisvalmistajan tulevan B-segmentin crossoverin nimi. Odotamme malliston pienintä ja edullisinta SUV-mallia.

Hyundai Bayon tulee olemaan korealaisvalmistajalta täysin uusi crossover-SUV. Uutuuden ensi-ilta on nyt luvattu vuoden 2021 ensimmäiselle vuosipuolikkaalle, eli vielä ennen kesää.

Kokoluokkana on B-segmentti, joka tarkoittaa sen sijoittuvan kaikkien Hyundain tällä hetkellä myynnissä olevien SUV-mallien alapuolelle. Valmistajan Euroopan SUV-valikoiman pienin tulee olemaan oletettavasti samalla myös halvin. Tällä hetkellä malliston edullisin SUV on Hyundai Kona, jonka hinta alkaa summasta 22 390 euroa. Muut valmistajan SUV-mallit tuntevat nimet Tucson, Nexo ja Santa Fe.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nimenä Hyundai Bayon

Valmistajan mukaan nimi Bayon on saanut inspiraationsa Ranskassa sijaitsevasta Bayonnen kaupungista. Bayon on suunnattu ensisijaisesti Euroopan markkinoille, joten Hyundai valitsi uuden tuotteen nimen eurooppalaisen kaupungin mukaan. Bayonnen kaupunki on täydellinen paikka purjehtijoille ja patikoijille, mikä sopii Hyundain mukaan myös uuden crossover-mallin luonteeseen.

Hyundai on toki tunnettu 2000-luvulla myös malleistaan, jotka seuraavat i-kirjaimen perään lätkittyä numerointia. Perusmalliston muodostaa jatkossakin i10, i20 ja i30. SUV-puoli, sekä kolmella voimalinjalla tarjottava Ioniq, sen sijaan noudattavat toisenlaista nimipolitiikkaa.

Viimeisen 20 vuoden aikana Hyundai on nimennyt juurikin SUV-mallistoaan maantieteellisten paikkojen mukaan ympäri maailman. Tucson ja Santa Fe ovat saaneet nimensä Arizonan ja New Mexicon osavaltioissa sijaitsevien kaupunkien mukaan. Kona on saanut nimensä suuren Havaijin saaren mukaan. Jopa Hyundain polttokennoauto Nexo on saanut inspiraationsa suositulta tanskalaiselta Bornholmin saarella sijaitsevalta suurelta kaupungilta, Nexølta.

Lisää tietoja täysin uudesta Hyundai Bayonista julkaistaan pian, mutta itse autoa odotellaan julkaisun osalta ensi vuoden puolelle. Palaamme asiaan kun aiheesta on tarjolla jotakin uutta.

Kuva ja lähde: Hyundai

Luetuimmat