17.12.2017

Päivän kuva: joulu on erilainen Amerikassa

joulu

Joulu on kansainvälinen juhla. Yhdysvaltojen tapa juhlia sitä ihmetyttää, hämmästyttää ja vähän pelottaakin.

Joulupukki, porot, lahjat ja tietysti kuusi. Perusteet maallistuneelle joulujuhlalle ovat samat Suomessa ja Yhdysvalloissa. Lopputulos on erilainen. Suomessa joulu on kaupallisuuden keskelläkin vielä terve annos rauhoittumista. Yhdysvalloissa juhlinta aloitetaan ajoissa, ja aaton lähestyessä vain vaihdetaan isommalle.

Los Angelesin Farmer’s Market -torialuetta reunustava luksusmerkkien kliininen ostoskatu saa huomion keskipisteeksi rakennuksen, joka ilmeisesti esittää näkemyksestä riippuen joulupukin mökkiä tai linnaa. Yhdistelmä vohvelista tehtyä piparkakkutaloa, kesämökkiä, kirkontornia ja lastensatuja ei jätä kylmäksi. Jos mieli ei ensisilmäyksellä vielä käänny joulutuulelle, takaavat talon seinille tonttuasuun puetut nallekarhut hartaan mielen. Jos oikein onni käy, voi kaiuttimesta kuulla Whamin ikiklassikko Last Christmasin (klikkaa omalla vastuulla!) mukavasti tarttuvan kertosäkeen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Joulu...raitiovaunu?

Eikä siinä vielä kaikki, sanoisi ideaköyhä mainosmies. Tietysti ostoskeskuksen kävelykadun voi ajaa myös mitä jouluisimmin koristellulla raitiovaunulla. Messinkiset koristeet, puupenkit, runsas koristevalaistus ja keulan kranssi varmistavat, ettei nyt ole kyse mistään arkisporasta, vaan joulujunasta.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat