13.10.2018

Päivän kuva: oodi Lego-insinööreille

oodi Lego-insinööreille

Lapsuuden ammatti, haukkumanimi, unelmaduuni. Insinöörit ja erityisesti Lego-insinöörit ovat kuitenkin välillä suoranaisia sankareita, joiden kannattaa vain antaa rakennella.

Vaikka Pariisin autonäyttelystä puuttui monia ihka oikeita automerkkejä, oli Lego hankkinut itselleen oman osaston. Hiljattain uutisoitu Lego Bugatti Chiron on vielä kuviakin uskomattomampi näky livenä.

oodi Lego-insinööreille

Vaikka Lego Chironin rakenteessa on tehty joitain myönnytyksiä esimerkiksi rungon suhteen, on silti hämmentävää millaisella tarkkuudella malli on rakennettu ja miten monet oikean auton järjestelmistä toimivat Legoillakin toteutettuna.

Viiden hevosvoiman yhteisteholla pikkuruiset Lego-sähkömoottorit saavat massiivisen Chironin liikkeelle muutaman kympin nopeudella. Autosta messuosastolla kuulunut aito W16-moottorin meteli oli jo ehkä hiukan liioittelua.

oodi Lego-insinööreille

Toinen autoharrastajan sydäntä lämmittävä löytö tanskalaisfirman osastolla oli palikoista versioitu Renaultin F1-auto. Bugattiin verrattuna projekti on suorastaan yksinkertainen, mutta ei täysikokoisen F1-auton kokoamista kannata silti vähätellä.

oodi Lego-insinööreille

Jopa Renaultin "aerokissaksi" nimetyt ilmanohjaimet ovat saaneet muotonsa palikoilla tulkittuna.

oodi Lego-insinööreille

Jos messuosastolla voi olla opetus, on se, että antakaa Lego-insinöörien rakentaa. Sillä voi päästä pitkälle.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat