24.11.2021

Päivän kuva: Renault 4 ja yli 8 miljoonaa tarinaa

Renault Classics Exhibition 2021 – Renault 4

Renault 4 täyttää 60 vuotta ja pääsimme juhlan kunniaksi valmistajan klassikkokoelman äärelle. Tuo automalli muistaa yli 8 miljoona tarinaa.

Pääsimme tutustumaan Ranskassa Pariisin lähistössä sijaitsevalla Renaultin tehdasalueella valmistajan klassikokoelman nelosiin. Renault 4 juhlii 60-vuotissyntymäpäiviään, joten aika on otollinen. Ranskalainen suunnikasmerkki on jo paljastanut tulevan retrohenkisen Renault 5 -täyssähköauton ja tunne on vahva, että myös nelonen tullaan vielä näkemään.

Moottori tulee vielä palaamaan nelosen pariin kattavammin, joten tätä tilaa kannattaa seurata. Lisäksi Renault 5 täyttää ensi vuonna 50 vuotta, joten senkin aika koittaa pian.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Renault 4 ja tarinat

Kuvissa näkyvä pinkki auto on erikoismalli käytännössä vain värityksensä osalta. Kyseessä on monella tapaa ainoastaan yksi yli 8 miljoonasta valmistetusta nelosesta, mutta jokainen niistä omaa suuren paikan vähintäänkin ranskalaisten ihmisten sydämessä. Renaultin 4 on eräs kaikkien aikojen valmistetuimmista automalleista.

Se on ollut esillä Renaultin lippulaivamyymälässä keräämässä katseita sekä paikallisilta että turisteilta. Avenue des Champs-Élysées on katu, jonka suurin osa maailman ihmisistä lienee kuullut joskus – juuri siellä L’Atelier Renault sijaitsee.

Pinkki 4 edustaa myöhempää tuotantoa, jonka tunnistaa esimerkiksi sen päivitetyistä puskureista ja muovisista kylkilistoista. Auton avattava reilukokoinen rättikattoluukku sen sijaan on selvästi harvinaisempi ja halutumpi varuste nelosmalleja keräilevien keskuudessa. Vastaava katto löytyi osasta Safari-malleja, jotka ovat nekin muuttuneet keräilykohteiksi.

Kuva ja teksti: Henri Posa

Luetuimmat