5.7.2024

Päivän kuva(t): pitkät eli mastolliset laivat saapuivat Helsinkiin

Kuva Vesa Eskola

4.–7.7. Helsingissä vierailevat isot purjelaivat ja -veneet ovat hyvä syy lähteä Kauppatorille maistelemaan mansikoita ja Eromangan lihapiirakoita. Samalla voi katsastaa Eteläsataman koreat vieraat.

Kirjoitimme jo ennakkoon lyhyen infopaketin The Tall Ships Races -tapahtumaan eli paitsi Helsingin myös Turun ja Maarianhaminan visiiteistä.  Välissä alukset käyvät myös Tallinnassa, jonne niitä voi saatella veneellä alkumatkan sunnuntaina.

Ja vaikka laivoja on nyt siis hieman vähemmän kuin parhaina vuosina, kyllä useampi hieno purjelaiva Helsingin satamassa on vain komea näky.

Korkean paikan kammosta kärsiviä ahdistaa seurata jo pelkkää laivojen miehistöjen työskentelyä.

Suurten alusten lisäksi Helsingin laitureihin on kiinnittynyt lukuisia pienempiä aluksia, joissa miehistöillä on usein aikaa vaihtaa kuulumisia. Milloin mihinkin laivaan pääsee sisälle, se selviää alusten ulkopuolella olevista infotauluista.

Laivat ovat ”parkissa” Eteläsataman, Kauppatorin, Katajanokan, Kanavarannan ja Pohjoisrannan alueella. Ne kaikki kävelee helposti läpi yhdellä ja samalla kertaa. Ja toki tarjolla on laivojen katsomisen lomassa myös elävää musiikkia. Janojuomaakin on tarjolla.

Ja eihän sitä koskaan tiedä, ehkä laivalla vierailun aikana voi oppia yhden tai kaksi uutta asiaa.

Tämän vuoden laivoista kaksi on ylitse muiden. Guayas (yllä) on saapunut Ecuadorista ja Dar Mlodziezy (alla) Puolasta.

Yhteensä aluksia on tasan 50.

Tapahtumat kotisivut: https://tallshipsraceshelsinki2024.fi/

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat