18.4.2021

Päivitetty Seat Arona – kuin moderni Škoda Yeti

Päivitetty Seat Arona 2021

Päivitetty Seat Arona tuo mieleen Yetin. Sisältä se on nuorentunut valaistuilla ilmastoinnin suuttimilla.

Osa jäi varmasti kaipaamaan tšekkimerkin modernin katumaastorimalliston alle jäänyttä Škoda Yetiä. Nyt päivitetty Seat Arona tuntuisi vastaavaan kysyntään konsernin sisältä Xperience-varustelun pyöreillä sumuvaloillaan. Jotakin samaa tässä olemuksessa on.

Arona on aikaisempaa jykevätekoisempi – tosin FR-varustelu tarjoaa yhä hieman perinteisemmän ulkonäön. Samalla sisätilat on päivitetty modernimpaan asuun.

Vuonna 2017 julkaistu Arona on ollut merkille menestys. Sitä on myyty jo yli 350 000 autoa ja siten siitä on muodostunut olennainen osa espanjalaisten mallistoa.

– Seat Arona on tärkeä pilari mallistossamme, ollen viime vuonna toiseksi myydyin Seat, sanoo Seatin toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

Seat Arona Xperience 2021

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Päivitetty Seat Arona

Keulaan on päivitetty jo edellä mainittu puskuri sumuvaloin, joka kieltämättä korostaa maastonäköä. Pienempiä uudistuksia on takana muun muassa ilmanohjainten muodossa.

Takapään mallimerkintä edustaa valmistajan uusinta muotia käsialaa muistuttavin kirjaimin ja Seatin logokin on uusinta mallia. Päivitys tuo mukanaan myös uusia alumiinivannevaihtoehtoja.

Arona Xperience interior 2021

Sisätilojen osalta uudisteltu Arona eroaa edeltäjästään erityisesti digitalisaation ja ilmastoinnin suulakkeiden osalta. Jälkimmäiset ovat nyt pyöreät ja valaistut.

Digitaalimittariston näytön koko on 10,25 tuumaa. Keskikonsolissa leijuu aiempaa suurempi kosketusnäyttö, joka on vakiona 8,25-tuumainen ja lisähinnasta 9,2-tuumainen. Se on pyritty myös sijoittamaan ylemmäs, eli lähemmäs näkökenttää.

Seat Arona Xperience 2021

Samalla Seat Connect tukee myös langattomasti Android Autoa ja Apple CarPlayta. Kuljettaja voi aloittaa äänikomentojen käytön lausumalla "hola hola".

Myös ajoavustimien määrä on kasvanut ja päivittynyt. Joukkoon liittyy nyt muun muassa Travel Assist, jotta auto olisi valmis ajamaan itse tulevaisuuteen.

Seat Arona Xperience 2021

Bensiinimoottoreita on tarjolla 70 (95hv) ja 110 (150 hv) kilowatin väliltä sekä manuaali- että automaattivaihteisena. Lisäksi vaihtoehtona on 66 kilowatin (90hv) kaasukäytön mahdollistava TGI-moottori.

Arona on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Barcelonassa, Seatin kotialueilla. Päivitetty Seat Arona päätyy tuotantoon vuoden kolmannella neljänneksellä.

Lähde ja kuvat: Seat

Luetuimmat