27.8.2020

Perheomistuksen loppu: perinteikäs F1-tiimi myyty sijoitusyhtiölle

Sir Frank Williamsin vuonna 1977 perustama Williams Racing on myyty perheen omistuksesta yhdysvaltalaiselle sijoitusyhtiölle. Talli on rämpinyt muutaman vuoden ajan sarjan peräpäässä, joka on aiheuttanut myös talousvaikeuksia.

Yksi kaikkien aikojen menestyneimpiin lukeutuvista F1-talleista Williams on siirtynyt Williamsin perheen omistuksesta Doriton Capital -sijoitusyhtiön alaisuuteen. Kauppahinnaksi kerrotaan 152 miljoonaa euroa.

Myynnin taustalla on tallin pitkään jatkuneet talousvaikeudet. Talli on jumittunut sarjan häntäpäähän, ja saavutti kaudella 2019 yhden ainoan pisteen. Toiseksi vähiten pisteitä kyseisellä kaudella keräsi Haas, jolla pisteitä oli 28. Tällä kaudella Williamsin nuoret kuljettajat George Russel ja Nicholas Latifi ovat onnistuneet ajoittain haastamaan Haasin ja Alfa Romeon kuljettajia, mutta pistetili on yhä avaamatta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pidetään perinteet

Tallin nimeä ei ole tarkoitus muuttaa ja uusi omistaja vakuuttaa kunnioittavansa Williamsin perintöä, ja pitää sen säilyttämistä tärkeänä.

Williamsin perustaneen sir Frank Williamsin tytär, tallin apulaistallipäällikkönä toimiva Claire Williamsin kertoo strategiakatsauksen olleen hyödyllinen prosessi ja todistaneen Formula 1:n ja Williamsin arvon ja arvostuksen. Claire Williams kertoo Dorilton Capitalin ymmärtävän urheilun päälle, ja näkevän mitä menestymiseen vaaditaan.

– Tämä saattaa olla Williamsin perheomisteisen aikakauden loppu, mutta tiedämme sen olevan hyvissä käsissä. Myynti varmistaa tallin selviytymisen, mutta kaikkein tärkeimpänä asiana luo mahdollisuuden menestykseen, Claire Williams toteaa.

Seuraava F1-kisa ajetaan Belgian Spassa 30.8. F1-organisaatio sai vastikään valmiiksi tämän kauden kilpailukalenterin, johon kuuluu kaikkiaan 17 osakilpailua. Lisäksi sarja sai kaikki tallit sitoutumaan sarjaan mukaan viideksi vuodeksi concorde-sopimuksella.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvituskuva: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat