3.8.2021

Pisin toimintamatka ja edullisempi nelivetoinen: Audi Q4 Sportback 40 e-tron ja Q4 45 e-tron quattro

Audi Q4 45 e-tron quattro

Noin 54 000 euroa maksava Audi Q4 Sportback 40 e-tron tuo valmistajan täyssähkömalliston pisimmän toimintamatkan ja Q4 45 e-tron quattro edullisemman nelivetoisen vaihtoehdon.

Audi Q4 Sportback 40 e-tron ja Q4 45 e-tron quattro lisäävät keväällä markkinoille saapuneen Ingolstadtin edullisimman sähköautomallin tarjontaan kaksi uutta vaihtoehtoa. Näistä ensimmäinen omaa mallisarjan pisimmän toimintamatkan ja toinen lisää nelivetojen valinnanvaraa. Molemmat mallit ovat nyt heti myynnissä myös Suomessa.

Audi Q4 e-tron tarkoittaa Volkswagen ID.3 -mallista tuttua MEB-perusrakennetta uusin merkein. Moottorin Maistiainen lupasi neljän rinkulan sähköautouutuudelle hyvää. Ensitunnelmat jättivät positiivisen vaikutelman, sillä Audin tietoviihdejärjestelmä paikkasi pahimmat Volkswagen ID.3-mallin moitteet ja myös esimerkiksi Q4 e-tronin alustan kerrottiin tuntuvan paremmalta kompromissilta mukavuuden ja jämäkkyyden väliltä.

Valmistajan mukaan Audi Q4 e-tron -mallisarjan autot ovat täyssähköisiä malleja, jotka yhdistävät tilavuuden, mukavuuden ja monikäyttöisyyden kompaktissa kokoluokassa. Uutuudet valmistetaan samalla Zwickaun tehtaalla esimerkiksi konsernisisaren Cupra Bornin kanssa Audin mukaan hiilineutraalisti kompensoimalla tuotannossa syntyvät päästöt erilaisten kansainvälisten ilmastonsuojeluprojektien avulla.

Audi Q4 45 e-tron quattro
Audi Q4 45 e-tron quattro värissä Geyser blue.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Audi Q4 Sportback 40 e-tron

Tärkein uutinen on hyvä tapa aloittaa. Audi Q4 Sportback 40 e-tronin toimintamatka on WLTP-mittaustavan mukaan jopa 518 kilometriä, ja siten pisin toimintamatka koko Audin täyssähköisessä mallistossa.

Perusmalliin verrattuna käytettävissä oleva akkukapasiteetti kasvaa peräti 25 kilowattituntia 77 kilowattituntiin. Auton huipputehossa eroa on tosin hieman maltillisemmat 25 kilowattia. Q4 Sportback 40 e-tron -versiossa on 150 kW:n (204 hv) sähkömoottori taka-akselilla.

Malliston edullisimpaan vaihtoehtoon (Q4 35 e-tron) verrattuna 5 yksikköä suurempi numerosarja tarkoittaa lähes 3 000 euroa lisähintaa ja Sportbackin matalammin laskeva kattolinja vielä toisen samanlaisen summan. Näin Q4 Sportback Edition 40 e-tron -mallin hinnat alkavat 54 095,23 eurosta.

Audi Q4 45 e-tron quattro
Audi Q4 45 e-tron quattro värissä Geyser blue.

Audi Q4 45 e-tron quattro

Uusi edullisempi nelivetomalli säästää lippulaivaversioon nähden hieman reilut 3 000 euroa tarjoten saman suuren akun, mutta tinkien vain huipputehoista. Uusi Q4 45 e-tron quattro käyttää kahta sähkömoottoria, joiden hetkellinen maksimiteho on 195 kW (265 hv) enintään 30 sekunnin ajan yhtäjaksoisesti. Se kiihtyy 0–100 km/h 6,9 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu sähköisesti 180 km/h.

Käytettävissä oleva 77 kilowattitunnin akku riittää tässä nelivetoversiossa WLTP-mittaustavan mukaan jopa 479 kilometrin toimintamatkaan.

Hintoja pohtiessa on hyvä huomioida quattron tuovan myös varuste-etuja. Tässä 45 e-tron quattro -mallissa vakiona perusvarustelun lisäksi tai sijasta esimerkiksi sellaisia varusteita kuin: sporttisemmat etuistuimet, tunnelmavalaistuspaketti ja sisätilan alumiinioptiikka-paketti.

Nelivetoinen Audi Q4 45 e-tron quattro alkaa hinnasta 58 990,62 euroa. Tämä on siis noin 10 000 euroa edullisinta etuvetoversiota enemmän, mutta erojakin riittää sen kattamiseen.

Kuvat ja lähde: Audi

Luetuimmat