12.12.2016

Pitkä tauko päättyy: Alpine-urheiluauto on taas myynnissä

Alpine

Käsirahan voi maksaa, mutta autosta on paljastettu vasta kiihtyvyys.

Vuonna 1995 katkennut taru jatkuu. Renaultin alaisuudessa toimivan Alpine-urheiluautomerkin myynti on alkanut Keski-Euroopassa. Ostajia pyydetään jättämään varaus www.alpinecars.com -sivustolla. Ja hinta? Sitä Alpine ei vielä paljasta, mutta Ranskan verollisen hinnan kerrotaan asettuvan 55 000–60 000 euron väliin.

Kahden tuhannen euron käsiraha maksamalla pääsee käsiinsä 4,5 sekunnissa sataseen pyrähtävän urheiluauton Première Edition -erikoisversioon, joita tehdään Alpinen perustamisvuoden kunniaksi 1955 kappaletta.

Alpine

Mitä rahalla sitten saa? Toistaiseksi varmaa on vain kiihtyvyyslukema. Alpine hyödyntää Renaultin nelisylinteristä turbomoottoria, joka hyvin todennäköisesti sijaitsee auton keskellä. Perinteiseen urheiluautotyyliin veto viedään takapyörille, ja kyytiin mahtuu kaksi ihmistä.

Luvattu kiihtyvyyslukema vaatii noin 275 hv/1000 kg teho-paino -suhdetta. Jos ranskalaiset saavat puristettua auton painon tuhanteen kiloon, voisi auton keulalta löytyä tuotannosta väistyvän Renaultsport Meganen 275 hevosvoimainen moottori. Toistaiseksi kyse on kuitenkin spekulaatiosta.

Alpine
Brittiläisen Evon haastattelussa Alpinen suunnittelujohtaja Antonu Villain on paljastanut uutuden tasapainoilevan keveyden ja mukavuuden välillä. Käsirahan nyt maksavia odottanee ensi vuoden loppupuolella ajokokemus, joka sijoittuu jonnekin Lotus Elisen ja Porsche 718 Caymanin väliin.

Ja sitten huonot uutiset: toistaiseksi lähin Alpine-myyntipiste löytyy Ruotsista.

Lähde: Alpine, Evo.co.uk, kuvat: Alpine

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy