1.5.2021

Poliisi: valvonnan tavoitteena on estää onnettomuuksia liikenteessä

Kameravalvonta_peltipoliisi

Tuoreimman tehovalvonnan seurauksena sakotettiin yli 2 000 kuljettajaa. Poliisi painottaa, että valvonnan tavoitteena on estää onnettomuuksia liikenteessä.

Poliisi tiedottaa valvoneensa erityisellä huomiolla ylinopeuksia valtakunnallisesti 19.-25.4. erityisesti pääteillä. Valvontaa toteutettiin kaikkina vuorokauden aikoina kaikilla käytettävissä olevilla valvontakeinoilla ja -resursseilla. Poliisin mukaan  tämän valvonnan tavoitteena on estää onnettomuuksia liikenteessä.

- Poliisi on huolissaan viime aikaisesta kehityksestä, jossa kovat ylinopeudet ovat lisääntyneet. Valvontaviikolla lisättiin kiinnijäämisriskiä ja kohonneesta riskistä myös tiedotettiin, sanoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Poliisilaitokset ovat viestittäneet liikennevalvonnan tuloksista viikon aikana. Poliisin perinteiseen liikennevalvontaan käytettiin viikon aikana noin 5600 valvontatuntia. Tällä tavoitettiin yhteensä 2 060 ylinopeutta ajavaa sekä 65 etsintäkuulutettua henkilöä.

Saman tiedotteen mukaan Poliisin automaattinen liikennevalvonta teki ennalta estävää työtä noin tuhannella valvontatolpalla sekä 26 automaattivalvonta-auton kalustolla. Tämän osalta ennalta estävä työ ei ulottune kovin hyvin päihtyneisiin tai varastetulla ajoneuvolla ajaviin kuljettajiin, vaan keskittyy enemmänkin omantunnon omaaviin autoilijoihin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valvonnan tavoitteena on estää onnettomuuksia liikenteessä

Valvonnassa on käytetty mukana myös siviilimallisia poliisiautoja, joilla poliisi kertoo etsineensä törkeimpiä nopeuden ylittäjiä. Käytössä oli myös moottoripyöriä, eli todellakin koko kalusto laajalla rintamalla.

- Toivottavasti pystyimme vaikuttamaan siihen tärkeimpään asiaan eli liikenneonnettomuuksien vähentämisiin. Puuttumalla kaikkiin ylinopeuksiin vaikutetaan myös samalla niihin kovimpiin ylinopeuksiin. Tällä kertaa pyrittiin kuitenkin saamaan törkeimmät nopeuden ylittäjät kiinni poliisin siviilimallisilla autoilla sekä etelän poliisilaitosten jo tälle vuodelle käyttöönottamilla poliisimoottoripyörillä, kertoo Ihalainen.

Heikki Ihalaisen mukaan kevätaikaan valvonta tulee erityiseen tarpeeseen, kun autoilijat vaihtavat kesärenkaisiin ja moottoripyöräilijät tulevat liikenteeseen.

- Tehostettua nopeusvalvontaa tehdään jatkuvasti muun liikennevalvonnan myötä ja perinteisellä liikennevalvonnalla saadaan tavoitettua myös päihtyneitä kuljettajia. Poliisilaitokset ovatkin tiedottaneet aktiivisesti myös näistä kuljettajista viime viikon aikana, jatkaa Ihalainen.

Kuvituskuva: Antti Hentinen/Moottorin arkisto, Lähde: Poliisi