27.6.2021

Porsche vei Mercedekseltä nopeimman tuotantoauton tittelin Nürburgringillä: ennätys parani yli neljällä sekunnilla

Nurburgring ennätys

Porsche 911 GT2 RS Manthey Performance Kitillä varustettuna on nyt virallisesti nopein tuotantoauto Nürburgringillä. Uusi tuotantoautojen kierrosennätys on 6 min 43,3 s.

Mercedes-AMG GT Black Series rikkoi Lamborghini Aventador SVJ:n tuotantoautojen kierrosennätyksen Nürburgringin Nordschleifella vuoden 2020 marraskuussa. Ennätysaika 6 min 48,047 s ei ehtinyt vanhenemaan kuin reilun puoli vuotta ennen kuin vihreän helvetin valtikka siirtyi toiselle saksalaisvalmistajalle.

Nurburgring ennätys

Ennätysajan 6 min 43,3 s ajoi Porschen testikuljettaja Lars Kern Porsche 911 GT2 RS:llä, jota oli paranneltu Manseyn Performance Kitillä. Yli 4,7 sekunnin parannus aiempaan ennätykseen tarkoittaa hurjaa 185,87 km/h -keskinopeutta.

Mainittakoon, että kun puhutaan Nürburgringin Nordschleifen ennätyksistä, kannattaa asiaan suhtautua hieman kriittisesti. Tuotantoautoille ei ole olemassa virallista ennätysluetteloa tahi sääntöjä aikakierrokselle. Ja kuinka mielekästä on kutsua tuotantoautoksi laitetta, johon on haettu lisäpalikkaa viripajalta?

– 911 GT2 RS tarttuu rataan kuin liimattuna Manthey Performance Kitin avulla – tuntuu kuin olisit kilpa-autossa, etenkin nopeissa mutkissa. Se miten auto laittaa 700 hevosvoimaansa tiehen on suorastaan pysäyttävää, kuten myös se miten hyvin auto hidastuu ja pysyy jarruttaessa aina helposti hallittavana, Kern ylistää autoa.

Olosuhteet ennätyksen tekoon eivät olleet aivan oleelliset, sillä radan lämpötilan kerrotaan olleen 41 astetta. Stintissä käytettiin Michelin Pilot Sport Cup 2 R -renkaita.

Manthey Performance Kitin takana on Porschen tehtaan tukema Manthey-kilpatiimi, joka voitti aiemmin kesäkuussa Nürburgringin 24 tunnin kisan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Muutos useilla parannuksilla

Itse 991 GT2 RS:stä muistutetaan sen verran, että kyseessä on 700-hevosvoimainen ja 1 470 kiloinen superauto. Manthey on parannellut muun muassa auton alustaa, vanteita, jarruja ja aerodynamiikkaa. Esimerkiksi vanteilla kerrotaan painoa säästyvän yhteensä 11,4 kilogrammaa ja lisää downforcea on haettu diffuusorilla, vannesuojilla ja ilmanohjaimilla.

Nurburgring ennätys

Osat on kehitetty varta vasten kyseistä autoa varten, ja Porsche painottaa että lisäsuorituskyky on saatu aikaan nimenomaa virityspaketin kokonaisuuden ansiosta. Yksittäisten muutosten hyötyjä lasketaan parhaillaan, mutta toistaiseksi erikoisosat ovat saatavilla ainoastaan könttänä. Manthey Performance Kit on jo saatavilla Euroopassa. Eli jos omistat 911 GT2 RS:n ja se tuntuu liian hitaalta, niin lääke on jo saatavilla.

Lähde ja kuvat: Porsche Video: Manthey

Luetuimmat