27.8.2021

PSA:n täyssähköiset tila-autot saivat hinnat – alle 40 000 euroa

Citroen Ë–Berlingo – PSA:n täyssähköiset tila-autot saivat hinnat

PSA:n täyssähköiset tila-autot Citroën Ë-Berlingo ja Peugeot e-Rifter ovat tulleet myyntiin ja hintakin jää alle 40 000 euron.

Stellantiksen tutun ranskalaisduon tila-autot Citroën Berlingo ja Peugeot Rifter siirtyvät sähköaikaan. PSA:n täyssähköiset tila-autot tunnistaa etuliitteestä e, tai Citroënin tapauksessa oikeastaan Ë. Heidän mukaansa sähkökin on ranskanenglanniksi ëlectric.

Peugeot e-Rifter

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

PSA:n täyssähköiset tila-autot

Uutisoimme molemmista malleista yhdessä, sillä yhdistäviä tekijöitä on runsaasti. Oikeastaan autoissa on enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroavaisuuksia.

Ensinnäkin voimalinja on molemmissa sama. Etupyöriä pyörittää 100 kilowatin (136 hv) täyssähkömoottori. Akkupaketin koko on varsin maltillinen 50 kilowattituntia, joka osaltaan selittää siedettävää hintaluokkaa. Näin toimintamatka on WLTP-syklin mukaisessa mittauksessa 280 kilometriä.

Auton sisäänrakennettu laturi on kolmivaiheinen ja teholtaan 11 kilowattia. Valmistajan mukaan akun lämmönsäätely mahdollistaa pikalatauksen aina 100 kilowatin tehooon asti, jolloin 80 prosentin latausaste on saavutettavissa 30 minuutissa. Vastaavasti 11 kilowatin julkisesta latauspisteestä tai vastaavasta kotilatausasemasta akku on mahdollista ladata täyteen viidessä tunnissa.

Myös automallien perusrakenne on yhtenevä. Näin ollen ei tule suurena yllätyksenä, että molempien lähtöhintakin on lähes identtinen – eroa on 41 euroa Peugeotin hyväksi.

Citroen Ë–Berlingo

Citroën Ë-Berlingo

Citroën mainostaa, että Berlingon suosion taustalla olevista ominaisuuksista ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja sähkökäytön mahdollistamiseksi. Tarvittaessa ë-Berlingo kuljettaa jopa seitsemää henkilöä ja on saatavana kahdessa eri pituudessa. Lisäksi ë-Berlingo tarjoaa kolme itsenäistä takaistuinta, avautuvan takaikkunan sekä mahdollisuuden makeaan Modutop-monitoimikattoon.

Matkustamossa on tilaa jopa 4 000 maitopurkin verran, lastauspituutta riittää yli 3 metrin ja tavaratilaa jopa 2 126 litraa. Sähköisestä ë-Berlingosta on saatavana kaksi eri pituutta: 4,40 m (M-versio) tai 4,75 m (XL-versio).

Tilojen muunneltavuus sekä järkevästi sijoitetut säilytystilat ovat kiinteä osa Berlingon DNA:ta ja luovat autolle monenlaisia käyttömahdollisuuksia. Esimerkkeinä näistä ovat taittuvat istuimet (etumatkustajan istuin, 2-rivin kolme erillistä istuinta, kaksi istuinta rivillä 3) ja 186 litraa toiminnallisia säilytystiloja, kuten rekisteröity tuotemerkki Modutop, joka tuo 60 litraa säilytystilaa pään yläpuolelle.

Berlingo huomioi takamatkustajat muun muassa aurinkosuojilla, lentopöydillä sekä USB-pistokkeilla. Täyssähköiseen ë-Berlingoon on saatavana sellaisia varusteita, kuten avaimeton käynnistys ja lukitus tai tuulilasinäyttö, luovat valmistajan mukaan kuljettajalle mielenrauhaa sekä vaivattomuutta matkantekoon.

Vakiona ë-Berlingossa ovat aina käytännölliset ja ajomukavuutta edistävät varusteet, kuten 8-tuumainen kosketusnäyttö navigoinnilla, Mirror Screen, Bluetooth-yhteys sekä USP-pistokkeet. Vakiovarusteinen Pack Safety Plus -turvallisuuspaketti sisältää automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän (85/h nopeuteen saakka), aktiivisen kaistavahdin, kuljettajan vireystilan valvonnan, automaattiset kaukovalot sekä laajennetun liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän.

Muita vakiovarusteita ovat ilmastointi, liukuvat sivuovet molemmin puolin, etuistuinten keskikyynärnojat sekä kuljettajan istuimen ristiseläntuki, alas taittuva etumatkustajan istuin, kolme erillistä ja alastaitettavaa istuinta toisella istuinrivillä, tummennetut takaikkunat sekä avattava takalasi, lämmitetyt sivupeilit, peruutustutka takana, Colour Pack Blue, kiiltävän mustat kattokaiteet sekä ulkopeilien taustat, sähköinen lapsilukko, automaattisesti himmentyvä taustapeili, sähköiset ulkopeilit ja nahkakehäinen ohjauspyörä.

Citroën ë-Berlingon autoverolliset kokonaishinnat alkavat 39 390 eurosta. Ennakkomyynti on nyt käynnistynyt ja Suomen jälleenmyyntiliikkeisiin ë-Berlingo saapuu tämän vuoden loppupuolella.

Peugeot e-Rifter – PSA:n täyssähköiset tila-autot saivat hinnat

Peugeot e-Rifter

Peugeotin ominaisuudet kuulostavat kovasti tutulta. Peugeotin e-Rifterin monipuolisia käyttömahdollisuuksia arjessa sekä harrastuksissa tukevat valmistajan mukaan ennen kaikkea sen 1 050 – 4 000 litran tavaratila sekä 750 kilogramman vetomassa. Myös Peugeotin e-Rifter on saatavana 7-paikkaisena mallin kummassakin koripituudessa (L1 sekä L2).

Uusi e-Rifter saapuu Suomeen kattavana Allure Pack -varusteversiona. Tähän kuuluu muun muassa digitaalinen i-Cockpit®-mittaristo, kattokaiteet, 8-tuumainen kosketusnäyttö Mirror Screen -toiminnolla, tummennetut lasit, liukuvat sivuovet, käytännöllinen avautuva takalasi sekä useita turvavarusteita kuten Pack Safety Plus, joka sisältää laajennetun liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän, kaistavahdin ja –avustimen, kaukovaloavustimen, automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän ja törmäysvaroittimen.

Lisäksi sen vakiovarusteisiin kuuluu äänikomentoja totteleva navigointi, jonka yhteydestä löytyvät sähköisen ajamisen infovalikot. Valikosta kuljettaja voi tarkastella kulutustilastoja, energiavirtoja sekä ohjelmoida auton viivästetyn latauksen alkamisajan.

Kaksikosta edullisemman e-Rifterin ennakkomyynti on nyt alkanut ja mallin autoverolliset kokonaishinnat alkavat 39 349 eurosta. Ensimmäiset Peugeot e-Rifterit tullaan näkemään Suomessa vielä vuoden 2021 loppupuolella.

Kuvat ja lähteet: Citroën ja Peugeot

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat