2.2.2021

Taksiliitto tempaisee: maksa taksikyyti mielipiteelläsi

Taksitolppa

Osana parempaa taksikulttuuria ajamassa -kampanjaa Taksiliitto järjestää 3.2. pääkaupunkiseudulle, Ouluun ja Rovaniemelle takseja, joissa kyydin voi maksaa eurojen sijaan mielipiteellä.

Taksiliitto haluaa parantaa taksikulttuuria ja järjestää asian edistämiseksi keskiviikkona 3.2. pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Rovaniemellä konseptin nimeltä mielipidetaksi.

Mielipidetaksissa asiakas saa kyytinsä ilmaiseksi, kun ilmoittaa taksiin astuessaan oman mielipiteensä taksikulttuurista. Tempaus on osa Taksiliiton parempaa taksikulttuuria ajamassa -kampanjaa.

Pääkaupunkiseudulla Taksiliiton järjestöpäällikkö Katja Saksa ja tiedottaja Anne Jormanainen jalkautuvat näihin mielipidetakseihin haastattelemaan asiakkaita. Mielipidetaksit ovat Lähitaksin, Taksi Helsingin ja Otaxin takseja, joita voi 3.2. tilata puhelimitse tehtävissä varauksissa. Mielipiteet tullaan dokumentoimaan ja niitä jaetaan myöhemmin Taksiliiton sosiaalisessa mediassa.

Jos kyydittäjäksesi ei satu mielipidetaksia, niin oman mielipiteensä taksikulttuurista voi käydä jättämässä myös Taksiliiton sivuilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Taustalla tyytymättömyys

Parempaa taksikulttuuria ajamassa -kampanjan taustalla on Taksiliiton tyytymättömyys nykyiseen taksilainsäädäntöön.

– Kahden vuoden takainen lainsäädännön muutos on heikentänyt suomalaisten luottamusta taksiin, vaikka valtaosa alalla toimivista yrittäjistä haluaa tarjota asiakkailleen parasta mahdollista palvelua. On tärkeää hälventää ennakkoluuloja ja löytää keinoja palauttaa varsin korkealla tasolla ollut luottamus, Saksa toteaa.

– Korona on koetellut alaamme enemmän kuin mikään koskaan aiemmin, mutta haluamme katsoa eteenpäin. Liittona olemme jäsenyrittäjiemme tukena niin koulutuksen, lakineuvonnan kuin erilaisten etujen myötä. Haluamme myös, taksi olisi houkutteleva työpaikka myös uusille kuljettajille, asiakkaiden on mukavampi nousta taksin kyytiin ja että liikkuminen paikasta toiseen olisi entistäkin sujuvampaa. Haluamme kehittää koko alaa ja julkista liikennettä palvelevammaksi, toimivammaksi ja monimuotoisemmaksi, Saksa jatkaa.

Lähde: Taksiliitto Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat