8.1.2024

Täyssähköinen mönkijä nousee malliston tehokkaimmaksi – Polaris Ranger XP Kinetic

Bensiini, diesel vai sähkö? Polariksella on nyt tarjolla kolme erilaista vaihtoehtoa kolmipaikkaisen side-by-side -mönkijän tarvitsijalle.

Polariksen täyssähköinen Ranger XP Kinetic on seurausta kolme vuotta sitten solmitulle yhteistyösopimukselle sähkömoottoripyöriä pitkään valmistaneen Zeron kanssa. Täyssähköinen voimansiirto, äänettömyys ja tasainen 190 newtonmetrin vääntö tarjoavat sekä kuorman vetämiseen että maastoajoon uudenlaisia ominaisuuksia verrattuna bensiini- tai dieselkäyttöisiin vaihtoehtoihin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaksi akkuvaihtoehtoa ja varustetasoa

Polaris Ranger XP Kineticin teho on 110 hevosvoimaa ja Premium-version 14,9 kilowattitunnin litiumioniakulla arvioitu toimintamatka on 70 kilometriä. Valmistajan mukaan se on laskettu 40 kilometrin ajonopeudella ja 114 kilogramman kuormalla. Ultimate-versiossa on 29,8 kilowattitunnin akku ja toimintamatkaa 130 kilometriä. Akun lisäksi Ultimate-versio eroaa mm. isommalla 18 senttimetrin infonäytöllä, joka tarjoaa konfiguroitavat mittarit ajon aktiivisuuden seuraamiseen, kameran integroinnin, bluetooth-yhteyden, ja lisäksi siinä on auraustila, jossa aura nousee ja laskee automaattisesti kuljettajan vaihtaessa low speed -vaihteen ja peruutuksen välillä.

Laaja varuste- ja työkonevalikoima

Vetokykyä on 1134 kiloa ja maksimi hyötykuorma 680 kiloa. Kinetic on varustettu regeneratiivisella jarrutuksella, sähköisellä ohjaustehostimella sekä automaattisella nelivedolla. Ajotiloja on kolme: Eco, Standard ja Sport. Perinteisen XP 1000 -mallin lisävaruste- ja työkonevalikoima on valmistajan mukaan 95-prosenttisesti yhteensopiva uuden sähkökäyttöisen Kineticin kanssa. Takuun pituus on jaettu kolmeen osaan; varsinainen tehdastakuu on kahden vuoden mittainen, sähköiselle voimansiirrolle myönnetään kolmen vuoden takuu ja litiumioniakulle viiden vuoden takuu. Sähkökäyttöiset Rangerit valmistetaan Polariksen ensimmäisellä Pohjois-Amerikan ulkopuolelle rakennetulla maastoajoneuvojen tuotantolaitoksella Puolassa.  Ranger XP Kinetic Premiumin hinnaksi on vahvistettu 39 999 €.

Teksti: Janne Huhtala; kuvat: Polaris

Luetuimmat