18.1.2022

Tesla Cybertruck viivästyy jälleen – ei taida tulla tänäkään vuonna

Tesla Cybertruck

Joko on aika kyllästyä odottamaan? Näillä näkymin Tesla Cybertruck viivästyy vuoteen 2023, mutta mikään ei ole varmaa.

Vanhanaikaiselta julkiselta paperinkeräysastialta näyttävä autokonsepti herätti jo pian vuonna 2019 tapahtuneen julkaisunsa jälkeen huolta jalankulkijaturvallisuutensa osalta. Nyt Tesla Cybertruck viivästyy jälleen kerran. Asiasta kertoi kansainvälinen uutistoimisto Reuters sisäpiirin lähteidensä tietojen pohjalta.

Toisaalta tämähän on tällä hetkellä yhtiölle tuttua. Moni lienee jo unohtanut vuonna 2017 tulevaa tuotantoa varten esitellyn tyylikkään kaksiovisen konseptiauton. Tuo Tesla Roadster luvattiin tuotantoon vuonna 2020 ja senkin suhteen odottelu jatkuu aina vain.

Tesla Cybertruck

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tesla Cybertruck viivästyy

Tuoreimpien Reutersin onkimien tietojen perusteella Cybertruck olisi tarkoitus saada tuotantoon vihdoin vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana. Sisäpiiriin kuuluva henkilö kertoi, että Tesla olisi päivittämässä erikoisen avolavan toimintoja vieläkin houkuttelevamman tuotteen tarjoamiseksi, sillä muun muassa Ford ja Rivian ovat kiristäneet kilpailua viime aikoina.

Valitettavasti tiedot ovat näiden lähteiden varassa. Tesla ei vastannut edes Reutersin tiedusteluun aiheesta. Näin oletamme, että Tesla Cybetruck viivästyy ainakin vuoteen 2023 – olemme mielellämme toki väärässä.

Tähän viittaisi myös yrityksen oma toiminta. Teslan toimitusjohtaja Elon Musk valitteli jo marraskuussa vuoden olleen painajaismainen toimitusketjujen osalta. Tämä tapahtui hänen henkilökohtaisen Twitter-tilinsä puolella, joka toimii usein Teslan tiedotuskanavana. Toisaalta hän on luvannut esittää päivitetyn etenemissuunnitelman tammikuun 26. päivä.

Tesla Cybertruck

On hyvä muistaa, että alun perin Cybertruckin piti olla tuotannossa jo vuoden 2021 aikana ja tätä viivästettiin jo kertaalleen vuodelle 2022. Artikkelin väitteitä tukee sekin, että Tesla poisti hiljattain sivuiltaan lupailut vuoden 2022 tuotannosta.

Vielä noin kuukausi takaperin Teslan kansainvälisellä sivulla tarjottiin mahdollisuutta varustella auto valmiiksi tuotannon lähestyessä vuonna 2022. Englanniksi suora lainaus oli "You will be able to complete your configuration as production nears in 2022.", mutta tästä lausunnosta on sittemmin poistettu vuosiluku.

Itse asiassa vuoden 2023 alussakin Teslan on tarkoitus toimittaa vain rajattu erä autoja ennen kuin tuotantokapasiteettia kasvatetaan. Näin siis ainakin mikäli Reutersin lähteeseen on luottaminen.

Tesla aikoo valmistaa Cybertruckia Texasin tehtaallaan, jossa Model Y:n tuotannon pitäisi alkaa alkuvuodesta. Toistaiseksi Tesla on paitsiossa täyssähköisiltä avolavamarkkinoilta, jonne kilpailijat ovat jo rientäneet. Tämä on tietenkin juuri kotimarkkinoilla Yhdysvalloissa ikävä puute.

Teksti: Henri Posa, Kuvat: Tesla, Lähde: Reuters

Luetuimmat