16.7.2020

Tiedätkö mikä on Stellantis? PSA:n ja FCA:n yhteenliittymä tietenkin

Stellantis

Ranskalaisen PSA-ryhmän ja italialaisamerikkalaisen FCA-ryhmän yhteenliittymä saa nimekseen Stellantis. Autoharrastajien ei kuitenkaan tarvitse opetella uutta merkkiä.

PSA-ryhmä (Peugeot, Citroën, Opel ja DS) sekä Fiat Chrysler Automobiles (mm. Fiat, Chrysler, Dodge, Ram, Jeep, Maserati, Alfa Romeo jne.) päättivät fuusiostaan viime vuonna. Maailman hullusta vuodesta huolimatta valmistelut ovat edenneet tasaisesti.

Nyt autojätit ovat ilmoittaneet, että avioliiton sukunimikiista ratkaistaan uudisnimellä Stellantis. Kyseessä on siis yritystason nimi, joka ei tule korvaamaan ainuttakaan automerkkiä.

Yhtiöiden mukaan Stellantiksen taustalla on latinankielen verbi "stello", joka tarkoittaa "valaista tähdillä". Tarkemmin nimi on valittu heijastamaan kunnianhimoista automerkkien ja -yhtiöiden yhteenliittymää, joka tuo samaan pöytään joukon yrityskulttuureita ja erilaisia arvoja. Nimen lähtökohdan astronomiset konnotaatiot ovat nekin tarkkaan harkittuja, sillä tarkoituksena on heijastella optimismia ja energiaa lähdettäessä uutta yhteiseloa kohti haastavina aikoina.

Toivotamme onnea uudelle! Ilmeisimmin lehdistötiedotteen mukana tullut logo on väliaikainen, sillä yhtiöiden mukaan seuraavaksi brändityöryhmä aloittaa varsinaisen Stellantis-logon kehittelyn. Varsinaisen fuusion odotetaan toteutuvan 2021 alussa.

Nimestä tulee vahvasti mieleen myös eräs elokuvahistorian kuuluisimmista huutokohtauksista Marlon Brandon tähdittämästä Viettelyksen Vaunusta (1951).

Lähde ja kuva: FCA, PSA

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat