18.12.2015

Tiepalvelumiehet pitävät joululiikenteen autot kunnossa

Autoliiton yleisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale pelastaa pulaan joutuneet autoilijat.

Tiepalvelumiehet ylläpitävät joululiikenteen autot toimintakunnossa. Autoliiton yleisen tiepalvelun perinteinen Operaatio Lumihiutale käynnistyy 19. joulukuuta ja kestää aina tammikuun 3. päivään asti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Apukäynnistyksiä, akkuvikoja ja polttoainehuolia

Operaatio Lumihiutaleen aikana tiepalvelumiehet auttavat tehostetusti pulaan joutuneita autoilijoita. Työtä riittää esimerkiksi apukäynnistyksissä, polttoaineiden vienneissä ja autojen jäätymisissä.

Joskus auton sijaan apua tarvitsee itse autoilija. Autoliiton tiepalvelumiehet ovat ensiapukoulutettuja, ja neljän ajopalveluauton varustukseen kuuluvat myös defibrilaattorit.

Onneksi yleisimmät ongelmat liittyvät avainten lukitsemiseen auton sisään tai väärän polttoaineen tankkaamiseen.

– Mikäli dieselautoon tulee tankattua bensaa tai päinvastoin, on tärkeää, ettei autoon laiteta virtaa päälle. Tällöin selvitään vielä suhteellisen vähällä. Mitä pidemmälle auton polttoainejärjestelmään väärä polttoaine pääsee, sitä suurempia ovat vauriot ja niiden korjaaminen on kalliimpaa, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen neuvoo.

Vara-avain kannattaa ottaa mukaan

Vesalainen myös suosittelee vara-avaimen ottamista mukaan lomareissulle. Nykyautoihin on vaikea päästä vaurioitta sisään, joten ainoan avaimen unohtuminen lukittuun autoon aiheuttaa suurta harmia.

Operaatio Lumihiutaleen apu on Autoliiton palvelukeskuksen takana numerossa 0200 8080 (1,95 €/min+pvm). Autoliiton jäsenille on oma palvelumaksuton avustusnumeronsa. Molemmista numeroista tilatut palvelut ovat maksullisia. Autoliiton Plus –jäsenille palvelut ovat veloituksettomia. Plus-jäseneksi voit liittyä Moottori.fi:n kautta.

Lähde Autoliitto

Luetuimmat