21.11.2017

Tori.fi vaihtoautokysely paljastaa: edulliset autot myydään öisin

Tori.fi vaihtoautokysely

Bensa vai diesel, manuaali vai automaatti? Entäpä millaisia autoja etsitään Kainuussa? Tori.fi:n vaihtoautokysely kertoo kansakunnan tavoista.

Suomen suurin kauppapaikka netissä, Tori.fi, toteutti suuren vaihtoautokyselyn, joka paljastaa kirurgisella tarkkuudella millaisia autoja suomalaiset etsivät. Marraskuussa toteutettuun vaihtoautokyselyyn vastasi 2 700 suomalaista. Tori.fi:n voimakkaasti kasvaneella autopuolella on myynnissä noin 70 000 autoa niin autoliikkeiltä kuin yksityisiltä myyjiltä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Historiallinen bensamanuaali

Eniten suomalaisten autohakuja rajaavat maksimihinta, auton polttoaine ja vaihteiston tyyppi. Vaikka automaattivaihteistot ovat yleistyneet autokaupassa tasaisesti, etsii vielä hiukan yli puolet (55%) ostajista ensisijaisesti manuaalivaihteista autoa. Polttoaineissa ykkösenä on puolestaan bensiini 60% turvin, dieseleiden osuuden laskiessa 37 %:iin. Kiinnostusta herättävät sähköautot, hybridit ja flexfuelit ovat varsinaisissa hakukriteereissä vielä marginaaliroolissa.

Tori.fi:n suuren vaihtoautokyselyn tuloksien mukaan henkisesti merkittävänä pidetty 100 000 kilometrin raja on liukunut autoilmoituksissa yhä lähemmäs 200 000 kilometrin rajaa. Harrastajat ovat valmiita vieläkin suurempiin ajomääriin, mutta puhtaasti käyttöautoa etsiville yli 200 000 kilometrin ajomäärä on jo luotaantyöntävä tekijä.

Useammat vastaajat kuitenkin painottavat huoltohistoriaa, jonka aukottomuus on eräs automyynnin valttikortteja. Yli puolet vastaajista asioi mieluiten autoliikkeen kanssa, vertaiskauppaa toisen yksityishenkilön kanssa suosii 15% ja kolmannes vastaajista ei vierasta kumpaakaan myyjätyyppiä.

– Meistä mielenkiintoinen trendi on, että joka kolmannelle suomalaiselle on samantekevää onko myyjänä yksityinen vai autoliike. Tämä on trendinomainen kehitys, jota kasvava vertaiskauppa kiihdyttää, kertoo Tori.fin autosegmentistä vastaava liiketoimintajohtaja Jenni Tuomisto.

Autokauppa ja uusi autoverolaki

Yöt kuuluvat edullisille

Tori.fi valotti vaihtoautotutkimuksen yhteydessä myös suomalaisten selailutottumuksia, joista on havaittavissa mielenkiintoisia piirteitä. Vuorokaudenaikojen ja päätelaitteiden lisäksi eroja voi havaita myös maantieteen mukaan.

– Suomalaiset yökyöpelit selailevat edullisia autoja. Myös Suomen pohjoisen alueen olosuhteet ja auton ostotottumukset näkyvät Torin käyttödatasta kuin suurentavasta peilistä, Tuomisto jatkaa.

Arvokkaampien autojen selailu loppuu jyrkästi iltayhdeksän uutisten aikaan ja näiden ilmoitusten selaaminen tapahtuu useimmiten tietokoneella. Matkapuhelimella puolestaan haetaan paljon ajettuja autoja. Öisin selailijat tutkivat taasen pääasiassa edullisia autoilmoituksia.

Maantieteellisellä sijainnillakin on selkeä vaikutus selailutottumuksiin. Esimerkiksi Kainuussa haetaan kalliimpia autoja, joilla on usein ajettu enemmän. Etelä-Suomessa ideaaliauto on useammin vähemmän ajettu edullisempi ajoneuvo.

Lähde: Tori.fi Kuvat: Roman Razinkov

Luetuimmat