4.8.2016

Toyotan pääsuunnittelija: Supra saattaa palata pian

Toyota Supra

Toyota Supra on yhtiön pääinsinööri Tetsuya Tadan mieleen niin paljon, että hänen mielestä yhtiön tulevan urheiluauton pitäisi herättää legendaarinen mallinimi henkiin.

Aiemmin on jo tiedetty, että BMW ja Toyota suunnittelevat yhdessä urheiluautoa. Baijerilaisten versio tulee todennäköisesti olemaan mukavampi, matkapainotteinen auto, joka korvaa ikääntyvän Z4:n. Toyota puolestaan panostanee suorituskykyyn, mallin asettautuessa valmistajan edellisen yhteistyöurheiluauton, Toyota GT86:n, yläpuolelle.

Nyt Toyotan pääinsinööri Tetsuya Tada on kommentoinut australialaiselle CarAdvice-lehdelle, että uuden mallin nimeksi pitäisi saada Supra.

– Rakastan Supraa ja rakastan Supra-nimeä. Se on historiallisesti tärkeä Toyotalle ja koitamme saada BMW:n kanssa suunnitellun automme nimeksi Supra, Tada-san kommentoi.

Toyota Supra

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Tada on kaipaillut Supran paluuta. Toukokuussa hän mainitsi samalla, että hänen mielestään myös Celica GT-Four pitäisi saada takaisin.

BMW:n kanssa kehitetystä urheiluautosta Tada-san kommentoi, että yhteisestä kehitystyöstä ja pohjarakentesta huolimatta automallit tarvitsevat selkeät omat identiteetit menestyäkseen.

– Yhteistyö on sujunut hyvin, erittäin jouhevasti. Olemme testanneet ympäri maailmaa emmekä vain Nürburgringillä tai Fujilla.

Näillä näkymin baijerilaisten näkemys tulevasta urheiluautosta saapuu ensin, mahdollisesti jo ensi vuoden aikana, ja uudelleensyntynyt-ehkä-Supra saapuu vuonna 2018.

Toyota Supra

Lähde: CarBuyer, Autoblog Kuvat: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat