14.11.2021

Toyotan Tacozilla-konsepti vie matkailuauton maastoon – mutta ainoastaan Pohjois-Amerikassa

TacoZilla
Toyota TacoZilla SEMA

Nelivetoisia matkailuautoja löytyy Euroopastakin, mutta tämän tasoiset toteutukset ovat harvassa. Toyotan TacoZilla-konsepti näyttää, miten maastoon voi mennä matkailemaan.

Jos maastohenkistä henkilöautoa markkinoidessa käytetään usein ilmausta ”sopii pääteiden ulkopuolelle”, voisi TacoZillan kohdalla käypä ilmaisu kuulua ”sopii leirintäalueiden ulkopuolelle.” TacoZilla-konsepti edustaa hyvin sitä, mistä SEMA Show’ssa (Specialty Equipment Market Association Show) on kysymys: spesiaaleista ajoneuvoista.

2021 SEMA Show

TacoZilla – jonka nimi ei ensisilmäyksestä huolimatta liity millän lailla tacoihin – on Toyota Tacoman TRD Sport -versioon perustuva, kovaan maastoon tarkoitettu matkailuauto. Tacoma on Pohjois-Amerikan markkinoille suunnattu, heti Tundran alapuolelle sijoittuva avolava. Tacoman tuotantoversiossakin käytettävä 3,5-litrainen V6, 278 hevosvoiman tehoisena, on päätynyt TacoZillan voimanlähteeksi. Moottori on itse asiassa sama GR-sarjalainen, kuin aiemmin esittelemässämme Lexus IS 350:n -ratakireässä versiossa, vain hiukan matalammalla virityksellä.

Toyota TacoZilla SEMA

Toyota kertoo TacoZillan olevan tarkan määritelmän mukaan ” backwoods overlanding-ready ’micro-house’.” Valmistajan mukaan auto on kunnianosoitus merkin matkailuautoille 1970- ja -80-luvuilta. Suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Marty Schwerter Toyota Motorsport Garagelta. Päänvaivaa on kuulemma riittänyt siinä, että varsinaisesta ”mikrotalosta” on saatu alustarakenteen puolesta sen verran iso, että kaksimetrinenkin henkilö voisi seistä suorassa ja nukkua siellä. Polttoaineen täyttöaukkoa on täytynyt siirtää, jotta se ei olisi tekemisissä asuintilojen kanssa, ja moottoritilaan on asennettu toinen akku ylläpitämään niiden sähkölaitteita. Vinssillä ja snorkkelilla varustetun auton maavaraa on nostettu lisäksi viisi senttimetriä ja alta löytyvät 285/70 R17 -maastorenkaat.

Sisältä löytyy monia mukavuuksia liedestä ja uunista lämpimään käyttöveteen, jääkaappiin, televisioon ja 3D-tulostettuun ruokapöytään.

Teksti: Benjamin Helander Kuvat: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat