12.9.2016

Toyotan tuleva pikkumaasturi C-HR: alkaen 26 492 euroa

Toyota C-HR hinnat

Japanilaisvalmistajan Coupé High Rider tuo säpinää C-segmentin katumaasturileikkiin.

C-segmentin crossovereihin rynnistävä Toyotan C-HR (Coupé High Rider) on saanut nyt suomalaisen hinnoittelun. Malliston hinnat alkaen on asetettu 26 492 euroon.

Toyotan mukaan C-HR on suunnattu täysin uudenlaiselle asiakaskunnalle, joka elää täyttä elämää. Coupemainen muotoilu puolestaan erottaa mallin Toyotan malliston lisäksi myös muista katumaastureista, mutta ajotuntumaan on haettu ketteryyttä matalammista viisiovisista. C-HR:n pohjana toimii neljännen sukupolven Priuksesta tuttu TNGA-alustarakenne.

C-HR tulee myyntiin Toyotan tyylin mukaisesti neljässä varustetasossa: Life, Active, Style ja Premium. Moottorivaihtoehdot ovat puolestaan 1,2-litrainen turbomoottori ja 1,8-litrainen hybridivoimanlähde. Molemmat ovat tuttuja Toyotan mallistosta entuudestaan. Turbomoottorin yhteyteen on saatavissa portaaton Multidrive S -automaattivaihteisto, jonka jatkoksi on tarjolla neliveto. Hybridimalli puolestaan jättää 122 hevosvoimasta huolimatta hiilidioksidipäästöt 86 grammaan kilometriltä, ainakin Active-varustetasossa.

Malliston hinnat alkavat 26 492 eurosta 1,2-litraisen turbomoottorin kanssa ja hybridinä aloituskorkeus on 30 775 euroa. Automaattivaihteiston hinta 1.2 Turbon yhteydessä on noin 2 000 euroa ja nelivetomallit puolestaan alkavat 34 423,25 eurosta. Malliston huipulla on nelivetoinen 1.2 Turbo Multidrive S Premium, josta köyhtyy 36 996 euroa.

Suomeen ensimmäiset Toyota C-HR:t saapuvat marraskuun lopulla.

Automotive Newsin haastattelussa Toyotan Euroopan pääjohtaja Johan van Zyl avaa japanilaisvalmistajan katumaasturiuutuudelleen asettamiaan tavoitteita. Van Zyl linjaa, että C-HR:n odotetaan myyvän 50 000 – 100 000 autoa Euroopassa, joista noin 70 prosenttia on hybridimalleja. Hybridimallien prosenttiosuuden perusteluna van Zyl käyttää Aurista, jonka myynnistä länsi-Euroopassa noin 60 prosenttia on hybridejä. Myyntitavoitteen taustana puolestaan on hyvä ajettavuus ja rohkea muotoilu, jonka tarkoituksena onkin erottaa C-HR muista Toyotoista.

C-HR on Toyotan ensimmäinen TNGA-rakenteeseen perustuva auto, jota valmistetaan Japanin ulkopuolella, mainittavimmin Turkissa. Samalla se on pääjohtajan mukaan osoitus rakenteen globaaliudesta: vaikka pohjarakenne on standardoitu, C-HR on muotoiltu ja suunniteltu eurooppalaiseen makuun, mutta sitä myydään sellaisenaan myös muualla.

Mielenkiintoisesti van Zyl mainitsee haastattelussa myös, että Avensis pysyy tuotannossa "niin pitkään kuin mahdollista" ennen tilanteen uudelleenarviointia. D-segmentti on nimittäin siirtymässä voimakkaasti katumaastureihin, joten myös Toyotan painopiste tulee olemaan siihen suuntaan. Suomalaisten suosikkimallin tulevaisuus riippuukin perinteisten sedaneiden myynnin kasvusta.

Lähde: Toyota, Automotive News Kuvat: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat