1.12.2017

Trafin ja Liikenneviraston johtoon uudet nimet 1.1.2018 alkaen

Trafin ja Liikenneviraston johtoon uudet nimet 1.1.2018 alkaen

Virkamiesruletti pyörähtää kun Liikennevirasto, Trafi ja Viestintävirasto saavat uusia tekijöitä riveihinsä.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Liikennevirasto saavat uudet pääjohtajat vuodenvaihteesta alkaen.

Trafin ja Liikenneviraston johtoon uudet nimet 1.1.2018 alkaen
Trafin pääjohtajaksi nimitettiin Mia Nykopp.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mia Nykopp Trafin pääjohtajaksi

Valtioneuvosto on 30. marraskuuta päättänyt nimittää varatuomari Mia Nykoppin liikenteen turvallisuusvirasto Trafin uudeksi pääjohtajaksi 1.1.2018 alkaen. Nykoppin vuodenvaihteessa alkava toimikausi on vuoden mittainen.

Nykopp toimii tällä hetkellä Trafissa liikennejärjestelmien ja kehittämisen toimialajohtajana. Hän on aiemmin työskennellyt johto- ja asiantuntijatehtävissä sekä Trafissa että sitä edeltäneessä Ajoneuvohallintokeskuksessa aina vuodesta 2001.

Kari Wihlman siirtyy Liikenneviraston pääjohtajaksi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin nykyinen pääjohtaja Kari Wihlman siirtyy uuteen tehtäväänsä Liikenneviraston pääjohtajana vuoden 2018 alussa. Wihlman on työskennellyt Trafin pääjohtajana vuodesta 2010 ja Trafia edeltäneen Ajoneuvohallintokeskuksen pääjohtajana vuosina 2008–2009. Hän on työskennellyt johtotehtävissä Autorekisterikeskuksessa, Ajoneuvohallintokeskuksessa ja Trafissa yhteensä 26 vuoden ajan.

Trafin nykyinen pääjohtaja Kari Wihlman siirtyy Liikenneviraston pääjohtajaksi.

Liikennevirasto kehittää liikennejärjestelmän toimivuutta ja liikenteen turvallisuutta sekä edistää alueiden tasapainoista ja kestävää kehitystä.

Wihlmanin viisivuotinen toimikausi alkaa 1.1.2018. Liikenneviraston nykyinen pääjohtaja Antti Vehviläinen siirtyy Viestintävirastoon johtamaan projektia, jonka tavoitteena on 5G-teknologian käyttöönoton edistäminen Suomessa. Projektiin kuuluu myös liikenne- ja viestintäverkkojen kehittäminen sekä liikenteen automaation edistäminen.

Lähde: Trafi, Liikennevirasto Kuvat: Lauri Ahtiainen, Aleksi Malinen, Nina Kaverinen

Luetuimmat