2.11.2017

Triumph avaa tehtaan ja museon yleisölle – takuuvarma vierailukohde brittimerkin faneille

Kiinnostaako Triumphin historia tai uusien moottoripyörien valmistus? Molempiin voi tutustua Triumphin tehtaan yhteyteen avatussa uudessa vierailukeskuksessa.

Englantilainen moottoripyörävalmistaja avasi marraskuun ensimmäisenä päivänä ”Visitor Centerin”, jossa kuka tahansa voi tutustua ikonisen brittimerkin historiaan, kilpailusaavutuksiin ja nykypäivään.

Esillä on koko historia Triumph No1:sta tulevaan Moto2-moottoriin.

Triumphin historiasta kertova näyttelytila on rakennettu Hincleyssä sijaitsevan tehdas- ja pääkonttorirakennuksen kulmaukseen. Samassa rakennuksessa valmistetaan kaikki uudet Triumph-moottoripyörät.

Näyttelyssä on esillä koko Triumphin historia alkaen vuoden 1902 Triumph No1 -moottoripyörästä, joka käytännössä oli polkupyörä varustettuna 2,25-hevosvoimaisella moottorilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Triumph museo – vahva kilpailuhistoria edustettuna

Vuoden 1956 Bonnevillen suola-aavikon nopeusennätyspyörä on kunniapaikalla.

Uudemmasta kilpailuhistoriasta esimerkkinä on katurataspesialisti Gary Johnsonin Mansaaren TT:n voittopyörä Triumph Daytona 675 vuodelta 2014.

Tulevaisuutta näyttelyssä edustaa Triumphin Moto2-moottorin prototyyppi, voimanlähde joka vauhdittaa MotoGP-sarjassa Moto2-luokan pyöriä kaudesta 2019 alkaen.

Steve McQueenin ja Tom Cruisen Triumphit

Paikalla on myös aito ja alkuperäinen Steve McQueenin käyttämä Triumph Bonneville elokuvasta Suuri Pakoretki.

Samoin Tom Cruisen Mission Impossible 2 -leffassa ajama Speed Triple.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, samoin näyttelytilojen yhteydessä sijaitsevaan Cafe 1902 -kahvilaan. Opastetulle 90 minuutin tehdaskierrokselle 15 punnan hintaiset liput pitää varata etukäteen.

Helpoiten paikalle pääsee lentämällä Birminghamin lentokentälle, josta on noin 30 kilometrin matka Hincleyssä sijaitsevalle tehtaalle.

Matkalle osuu toinenkin upea vierailukohde, Britannian kansallinen moottoripyörämuseo, National Motorcycle Museum.

Se on maailman laajin brittipyöränäyttely, joka pitää sisällään lähes 1000 moottoripyörää. Museo on avoinna joka päivä klo 8.30 - 17.30. Pääsylipun hinta 9,95 puntaa. Lisätietoja: www.nationalmotorcyclemuseum.co.uk

Lisätiedot Triumphin Visitor Centeristä ja lippujen varaus tehdaskierrokselle: www.triumph-motorcycles.ca/visitor-experience

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Triumph ja Janne Huhtala

Luetuimmat