29.8.2020

Tuleeko Ineos Grenadierin valmistuspaikaksi Smart-tehdas Pohjois-Ranskassa?

Ineos Grenadier

Koronan kuihduttama kysyntä ja yhteistyö Geelyn kanssa ovat saaneet Daimlerin uusiin ajatuksiin Ranskan Hambachin Smart-tehtaasta.

Petrokemian jättiyhtiö Ineos on kertonut, että se on kiinnostunut ostamaan Daimlerin Smart-tehtaan Ranskan pohjoisosassa Hambachissa. Daimler kommentoi myyntineuvotteluita positiivissävyisiksi ja pitkälle edenneiksi. Ineos puolestaan kokee olevansa neuvotteluiden loppusuoralla.

– Vaikka sopimusta ei ole vielä tehty, olemme luottavaisia, että saavutamme yhteisymmärryksen ehdoista, ja että Grenadierin uusi koti on Ranskassa, Ineoksen edustaja kommentoi.

Aiemmin Ineos oli suunnitellut Defender-henkisen Grenadier-maasturin valmistamista Walesin Bridgendissä uudella tehtaalla. Auton tikapuurunko oltaisiin puolestaan tehty Portugalissa. Ineos kuitenkin kiinnostui, kun Daimler kertoi etsivänsä ostajaa Smartin tehtaalle.

– Hambach on hieno ratkaisu Ineokselle, siellä on erittäin kokenutta työvoimaa ja erinomainen maine Mercedes-tehtaiden keskuudessa laadun suhteen, Ineokselta kommentoitiin.

Ineos Grenadier Smart Hambach
Hambachin tehtaalla on valmistettu Smart-kaupunkiautoja vuodesta 1997.

Smartit muuttavat jatkossa Kiinaan Daimlerin kerrottua viime vuonna, että kaupunkiautobrändi jatkaa tulevaisuudessa yhteistyössä kiinalaisen Geelyn kanssa. Daimler puolestaan kertoi päättävänsä tehtaan myynnistä, kunhan se saa neuvottelut työntekijäjärjestöjen kanssa valmiiksi. Hambachissa työskentelee suoraan noin 1 000 työntekijää ja epäsuorasti alihankkijoiden kautta noin 600. Tavoitteena on etsiä uusia töitä kaikille.

Aiemmin Daimler panosti Hambachin tehtaaseen valmistautuakseen sähköauto-EQB:n valmistukseen, mutta myöhemmin tänä vuonna esiteltävä malli valmistettaneen nyt Saksan Rastattissa tai Unkarin Kecskernetissä.

Lähde: Automotive News Kuvat: Ineos, Smart

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat