3.9.2015

Tulossa: Maastokaktuskonsepti Citroënilta

Citroën esittelee Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä C4 Cactus -mallin maastoversioksi kuvaillun uuden konseptiauton.

Esikuvansa Citroën C4 Cactus -tuotantomallin muotokieltä pidemmälle vievä M Concept näyttää valmistajansa mukaan siltä, että se soveltuu monenlaiseen maastoon.

Suorempi tuulilasi, korotettu kori ja kookkaampi renkaiden halkaisija pyrkivät korostamaan mallin soveltuvuutta vapaa-aikaan. Lokasuojien muotoilu tekee auton ilmeestä vankan.

Valmistajan toiveena on, että auton muotoilu tuo mieleen maineikkaan Méhari-mallin, joka oli myös samanlainen kaikenlaisiin maastoihin sopiva auto. Esikuvan tuotanto kesti peräti 21 vuotta (1968 – 1988). Maastoseikkailuja ajatellen tuotannossa oli myös nelivetoinen Méhari 4x4, joita tuotettiin vuosien 1979 – 1983 välillä. Kaiken kaikkiaan 20 vuoden aikana valmistettiin yhteensä 144 953 Citroën Méharia.

Tuoreen konseptimallin ohjaamo on täysin avoin. Matkustajat kulkevat takapenkille kiipeämällä korin reunan yli sivusta takaosan astinlautaa apuna käyttäen. Näin matkustajat voivat valmistajan ajatusmallin mukaan "tuntea olevansa osa ympäristöä".

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Matkustamon voi huuhdella vedellä

Citroën C4 Cactus M-konseptiauton muotoilu tekee vapaa-ajasta elämäntyylin ja tuo sen osaksi autoilua. Auton sisätilat kuvastavat tätä ajattelutapaa, sillä mallissa on käytetty ulkoilmaharrastuksiin sopivia teknisiä materiaaleja. Auton käyttöä helpottaa se, että matkustamon voi huuhdella vedellä jalkatilassa sijaitsevien poistoaukkojen ansiosta.

Surffihenkiset istuimet muistuttavat märkäpukuja, ja ne on päällystetty kirkkaanvärisellä neopreenikankaalla, joka on miellyttävän tuntuista ja suojaa istuimia kosteudelta. Katto-osa mahdollistaa erilaisten välineiden, kuten surffilaudan kuljettamisen. Kaikki on suunniteltu helppokäyttöisyyttä ajatellen.

Soveltuu maastoon

Citroën C4 Cactus M on valmistajansa mukaan suunniteltu maastoajoon niin, että sillä on helppo lähteä tutkimusretkille. Kaikki on suunniteltu rentoa matkantekoa ajatellen harrastuksesta, säästä tai tieolosuhteista riippumatta. Grip Control -toiminto optimoi pidon maastosta riippumatta parantaen ajomukavuutta.

Malli pyrkii valmistajan mukaan luomaan tunteen äärettömästä vapaudesta mukautuvan ohjaamon taittovuoteen ja teltaksi muuntuvan katon avulla. Kekseliääksi kehutun täyttöjärjestelmän avulla täyttyvä katto myös suojaa matkustajia sateella.

 

TEKNISET OMINAISUUDET 

Mitat

Pituus: 4.16 m

Leveys: 1.77 m

Korkeus: 1.48 m

Akseliväli: 2.60 m

Bensiinimoottori ja uusi automaattivaihteisto

PureTech 110 S&S EAT6 -bensiinimoottori

Polttoaineenkulutus

Polttoaineen kulutus: 4,8 l / 100 km

CO2-päästöt: 110 g/km

Renkaat

Renkaat: Bridgestone 19”, erityiset kapeat erikoisrenkaat

Kuva ja lähde: Citroën 

Luetuimmat