30.11.2018

Tuomaan Markkinat käyntiin – puusaunan löylyihin keskellä Helsinkiä

Tuomaan Markkinat_Jussi Hellsten / Torikorttelit

Tuomaan Markkinat tuovat joulukuuksi iloista vilinää Senaatintorille – ja suositun puusaunan.

Joulukuu täyttää Helsingin Senaatintorin hyörinällä. Tuomaan Markkinat avautuvat lauantaina 1.12. Torialue ydinkeskustassa täyttyy monenlaisista jouluisista kojuista ja tapahtumista.

Senaatintorin vieressä sijaitsevat monin tavoin ehostuneet Torikorttelit, joiden vuosikymmenen kestäneet remontit ovat ohi. Kolmen korttelin alueella on 19 kahvilaa ja ravintolaa, 20 kivijalkaliikettä, kulttuuripalveluita, työtiloja, tapahtumia.

Torikortteleiden ja Tuomaan Markkinoiden alue tarkoittaa satojen pienyritysten tuotteita, sekä kattavaa ruokatarjontaa ja monia maksuttomia tapahtumia.

Senaatintorilla voi muun muassa maistella erilaisia glögejä ja nauttia joululaulukaraokesta nuotiotulten loimottaessa. Tarjolla on joululaatikoita, Helsingistä kerättyä hunajaa, makusinappeja, kuivalihaa, tuoreporo- ja riistatuotteita sekä kalaa.

Ja löylyihinkin pääsee.

Tuomaan Markkinat_Jussi Hellsten / Torikorttelit

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sauna seitsemättä kertaa

Senaatintorin Katariinankadun puoleisessa kulmassa lämpenee puinen sauna keskiviikosta sunnuntaihin ja aina 22. päivään joulukuuta asti.

Torikortteleista tuttu joulusauna siirtyi viime vuonna ensi kertaa Senaatintorille. Torikortteleissa sauna keräsi mainetta viiden vuoden ajan.

Maineen lisäksi sauna on kerännyt hyvin löylyttelijöitä, sillä saunojia on ollut vuosittain noin tuhat – ympäri maailmaan ja moni ensi kertaa elämässään.

Tuomaan Markkinat_Jussi Hellsten / Torikorttelit

Saunamajurin johdolla

– Sauna saunamajureineen (huikea Kari Virtanen) on muodostunut jouluperinteeksi, saunan ystävien pyhiinvaelluspaikaksi. Suuri osa saunojista on ollut vakiokävijöitä, jotka vuosi toisensa jälkeen saapuvat paikalle ja usein tuovat mukanaan jonkun uuden saunojan, viestintäpäällikkö Sanna Paakkanen kertoo.

Saunan lämpöön pääsee Senaatintorin Katariinankadun puoleisessa kulmassa. Sauna lämpenee keskiviikosta sunnuntaihin. Tuomaan Markkinoiden saunapiha on avoinna ke–pe kello 15–20 ja viikonloppuisin kello 14–19.

Sauna on sekasauna, ja löylyihin mahtuu kerrallaan 15 henkeä. Sauna-aikaa ei voi varata. Saunamaksu viisi euroa sisältää pyyhkeen.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Jussi Hellsten / Torikorttelit

Luetuimmat