20.8.2020

Uuden Volkswagen Tiguanin hinnat julki – ladattava etuvetohybridi alle 40 000 euroa

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan aloittaa Suomessa kolmella vaihtoehdolla, joista yksi on ladattava hybridi.

Volkswagen Tiguanin mallipäivitys tuo uutta tekniikkaa ja odotetun ladattavan hybridiversion, kuten Moottori uutisoi heinäkuussa. Nyt valmistaja on ilmoittanut malliston Suomen hinnat ja varusteet.

Volkswagen Tiguan eHybridin tekniset tiedot ovat edelleen epäselviä, mutta etuvetoisen auton kokonaistehoksi kerrotaan 245 hevosvoimaa ja WLTP-syklin mukaiseksi toimintamatkaksi sähköllä 50 kilometriä. Auton teholukema on yhtä muun muassa Golf GTE:n kansa, joten Tiguaninkin keulalta löytynee 150-hevosvoimainen bensiinimoottori parinaan 115-hevosvoimainen sähkömoottori.

Niin tai näin, katumaasturin lataushuumaan pääsee käsiksi juuri alle 40 000 eurolla: Volkswagen Tiguan eHybrid makaa 39 331,70 euroa perusvarustein.

Uudistuneesta Tiguanista ylipäänsä saapuu Suomeen kolme varustetasoa: perus, Style ja R-Line. Style painottaa toiminnallisuutta (mm. matriisiledivalot, digimittaristo, avaimet on käyttö ja sähköinen takaluukku), R-Line taas urheilullisuutta (mm. 19-tuumaiset vanteet, urheilupuskurit, korin väriset ovien alalaidat ja navigaattori).

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaksi vaihtoehtoa

Muut Suomeen saapuvat tekniikkavaihtoehdot ovat alkuun yksi diesel- ja yksi bensiinimoottori. Mustasta pistoolista tankataan 2.0 TDI 4Motion DSG:tä, eli 150-hevosvoimaista nelivetoa kaksoiskytkinautomaatilla (alk. 43 934 eur). Bensiinipuolella hevosvoimia on samat 150, ja tuotannosta vastaa 1.5 TSI myöskin DSG-kaksoiskytkinvaihteiston kera (alk 35 629 eur).

Volkswagen kertoo lisävarustelistan laajentuvan myöhemmin. Mallisto myös kasvaa: loppuvuodesta saapuu etuvetoinen dieselautomaatti ja dieselin 200-hevosvoimainen painos. Sitten joskus tulee myös lisää varusteita ja urheilullinen Tiguan R.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde: Volkswagen

Luetuimmat