11.12.2020

Uusi automerkki Suomeen: Polestar saapuu 2021

Polestar 2

Volvosta omaksi merkiksi kohonneen Polestarin kiinnostavin malli on 408-hevosvoimainen sähköauto.

Volvon suojista omaksi automerkiksi kasvanut Polestar on herättänyt suurta kiinnostusta upean Polestar 1 -lataushybridin ja täyssähköisen Polestar 2 -mallin myötä. Monien harmiksi automerkki on aloittanut Euroopassa rajatulla markkina-alueella, johon Suomi ei ole kuulunut.

Nyt Polestar ilmoittaa laajentavansa toimintaa nykyisestä seitsemästä Euroopan maasta kolmella uudella maalla: Suomi, Tanska ja Itävalta.

– Monet ovat kysyneet meiltä, milloin Polestar 2 tulee saataville useammassa maassa. Emme luonnollisesta pysty kaikkeen kerralla, mutta ilokseni voin todeta, että laajennamme markkina-aluettamme seuraavaksi Suomeen, Tanskaan ja Itävaltaan, yhtiön pääjohtaja Thomas Ingenlath tiivistää.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ensimmäiset autot vajaan vuoden päästä

Polestar tiedottaa aloittavansa Suomen toiminnot vuoden 2021 toisella neljänneksellä. Kaupankäynti alkaa loppukesästä ja ensimmäisten autotoimitusten toivotaan osuvan ensi vuoden viimeisen neljänneksen alkuun.

Toistaiseksi Polestar ei siten kerro tarkkoja malli- tai hintatietoja. Esimerkiksi Saksassa 408-hevosvoimaisen nelivetoisen Polestar 2:n hinnat alkavat 56 440 eurosta ennen etuuksia – toki Saksan hinnasta puuttuu Suomen autoveron osuus ja arvonlisäverokin on Suomea alhaisempi.

Polestar 2 perustuu samaan CMA-perusrakenteeseen kuin konsernisisar Volvo XC40 Recharge P8, josta saamme kokemuksia ensivuoden alussa.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Polestar

Luetuimmat